Италианският производител на спортни коли Ferrari остава най-силната търговска марка

...
Италианският производител на спортни коли Ferrari остава най-силната търговска марка
Коментари Харесай

Ferrari е най-силната марка в света

Италианският производител на спортни коли Ferrari остава най-силната комерсиална марка в света, твърди самостоятелната английска организация Brand Finance, която се е специализирала в комплекса оценка на марки от разнообразни сфери. Експертите за втора година дефинират за №1 компанията от Маранело.
По калкулации на експертите от Brand Finance, компанията Ferrari получава 94,8 точки от 100 вероятни, както и оптималната оценка ААА+. С нея са отличени единствено първите 12 в красираето, като Ferrari е единственият авто производител измежду тях.
" Високата оценка се дължи на отличната известност на италианския бранд, което е реализирано с помощта на впечатляващия дизайн на неговите коли, а също по този начин и на модерните технологии, употребявани от тях ", соментира генералният шеф на Brand Finance - Дейвид Хейг.
Втората позиция е за компанията Disney, а на трета се подрежда китайската платформа за известия и заплащания WeChat. Четвърто и пето място заемат съветската " Сбербанк " и американската организация Deloitte.
Любопитното е, че Ferrari се намира едвам на 206-то място в класацията на най-скъпите марки на планетата, като нейната стойност е 9,1 милиарда щатски $. В Топ 10 по този индикатор не попада нито един производител на коли, като Mercedes-Benz е 11-и с оценка от 65 милиарда $. Лидер е Amazon с 220,8 милиарда
На 15-а позиция е Toyota (58 млрд.), а на 25-о място се намира Volkswagen с 44,8 милиарда В Топ 100 на тази ранглиста влизат още BMW (30-о място, 40,4 млрд.), Porsche (41-о място 33,9 млрд.), Honda (45-о, 33,1 млрд.) и Hyundai (82-ро, 20,7 млрд.).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР