Италианският президент Серджо Матарела ще вземе решение за съставяне на

...
Италианският президент Серджо Матарела ще вземе решение за съставяне на
Коментари Харесай

Юрист без опит в политиката вероятно ще бъде новият италиански премиер

Италианският президент Серджо Матарела ще вземе решение за сформиране на държавно управление във вторник след среща с ръководителите на двете камари на Народното събрание.

По-рано през днешния ден Матарела организира къси съвещания с водачите на двете партии, които се считат за спечелили на парламентарните избори на 4 март, „ Движението 5 звезди “ и „ Лига “ на Луиджи ди Майо и Матео Салвини.

Те предложиха на президента своето виждане на тяхното бъдещо съдружно държавно управление, акцентирайки името на претендента за министър председател.

Това е юристът и дилетант в политиката Джузепе Конти.

Italy populist government pact: Candidate for prime minister named https://t.co/pOFDUQLgBL
— BBC News (World) (@BBCWorld) May 21, 2018
54-годишният е бил на стажове и проучвателен действия в едни от най-престижните университети в света. Конте е преподавал в университетите в Сардиния, Рим, Флоренция и Малта. Сега води курсове по частно право във Флоренция и в Свободния интернационален университет за обществени науки "Гуидо Карли " в Рим и има също адвокатска адвокатска фирма в столицата.

Разгром за Европейския съюз на Меркел в Итали

Сценариите пред Италия за банкова и политическа рецесия

Конте бе член на административния съвет на Италианската галактическа организация. Той е бил и юрист-консулт на Търговската камара на Рим, както и член на комитета по контрол на няколко застрахователни сдружения във банкрут.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР