Италианският президент Серджо Матарела иска политическите партии да постигнат споразумение

...
Италианският президент Серджо Матарела иска политическите партии да постигнат споразумение
Коментари Харесай

Италианският президент иска бързо да постигне споразумение за ново правителство

Италианският президент Серджо Матарела желае политическите партии да реализират съглашение за образуване на ново държавно управление през идващите няколко дни, в случай че желаят да избегнат предварителни избори. Това сподели източник, непосредствен до президента и представен от Ройтерс.

Вчера и през днешния ден президентът стартира съвещания за сформиране на ново държавно управление, откакто ръководещата коалиция се разпадна, а министър председателят Джузепе Конте подаде оставка.

Президентът желае да получи ясни сигнали за допустимо съглашение през днешния ден и да види доста развиване до началото на идната седмица, заяви източникът.

От решаващо значение за реализиране на тази цел е позицията на левоцентристката Демократическа партия и антисистемното придвижване " Пет звезди ", които имат гласовете, с цел да образуват нова ръководеща коалиция.

Партията на някогашния италиански министър председател Силвио Берлускони " Форца Италия " е подготвена да се включи в възможна десноцентристка коалиция, на чиято база да бъде образувано държавно управление. Това съобщи самият Берлускони през днешния ден след среща с Матарела в границите на политическите съвещания, представен от Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР