Италианският президент Серджо Матарела и други официални лица откриха вчера

...
Италианският президент Серджо Матарела и други официални лица откриха вчера
Коментари Харесай

Новият виадукт в Генуа не заличи трагедията

Италианският президент Серджо Матарела и други публични лица откриха през вчерашния ден вечерта новия мост в Генуа, който заменя срутилия се преди две години мост " Моранди ", само че помпозната гала не съумя да заличи болката от нещастието, лишила живота на 43 души, предадоха международните организации.

Семействата на жертвите бойкотираха церемонията. Пожарникарите, които обърнаха тонове парчета, с цел да извадят оживелите и телата на починалите от смачкани коли и камиони, също се включиха в протеста в символ на взаимност с околните на жертвите.

Преди откриването фамилиите на починалите се срещнаха с президента Матарела, само че обявиха, че ще пропуснат самата гала. Те са ядосани не на президента, а на това, че компанията, поддържала моста " Моранди ", ще се грижи известно време и за новия мост, макар че неприятната поддръжка е една от разследваните вероятни аргументи за сриването на моста на 14 август 2018 година

Новият мост, който се споделя " Сан Джорджо ", е планиран от живеещия в Генуа проектант Ренцо Пиано. На моста има 43 лампи в памет на жертвите.

Преди церемонията министър председателят Джузепе Конте написа във Фейсбук, че откриването на новия мост е знак на светлото бъдеще на Италия.

" От една рана, която към момента мъчно зараства, се издига признакът на една нова Италия ", написа Конте, който също участва на откриването.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР