Италианският президент Серджо Матарела и други официални лица откриха новия

...
Италианският президент Серджо Матарела и други официални лица откриха новия
Коментари Харесай

Откриха новия мост в Генуа, построен на мястото на срутилия се Моранди

Италианският президент Серджо Матарела и други публични лица откриха новия мост в Генуа, който заменя срутилия се преди две години мост " Моранди ". При нещастието тогава починаха 43 души, съобщи Асошиейтед прес.

Семействата на жертвите бойкотираха церемонията. Пожарникарите, които обърнаха тонове парчета, с цел да извадят оживелите и телата на починалите от смачкани коли и камиони, също се включиха в протеста в символ на взаимност с околните на жертвите.

Преди откриването фамилиите на починалите се срещнаха с президента Матарела, само че обявиха, че ще пропуснат самата гала. Те са ядосани не на президента, а на това, че компанията, поддържала моста " Моранди ", ще поддържа за известно време и новия мост, макар че неприятната поддръжка е една от разследваните вероятни аргументи за сриването на моста на 14 август 2018 година

Новият мост, който ще се споделя " Сан Джорджо ", е планиран от живеещия в Генуа проектант Ренцо Пиано . На моста има 43 лампи в памет на жертвите.

Преди церемонията министър председателят Джузепе Конте написа във Facebook, че откриването на новия мост е знак на светлото бъдеще на Италия, съобщи ДПА.

" От една рана, която към момента мъчно зараства, се издига признакът на една нова Италия ", написа Конте, който също участва на откриването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР