Италианският премиер Паоло Джентилони заяви, че ще предложи на парламента

...
Италианският премиер Паоло Джентилони заяви, че ще предложи на парламента
Коментари Харесай

Италия мести войски от Ирак в Нигер

Италианският министър председател Паоло Джентилони съобщи, че ще предложи на Народното събрание да трансферира някои от войските на страната ситуирани в Ирак, в Нигерия , с цел да се борят с контрабандата и тероризма, оповестява " Ройтерс ".

Джентилони разяснява, че военното наличие на Италия в Ирак към този момент може да бъде понижено след победа против ДАЕШ (Ислямска държава) и вместо това да бъде ситуирано в региона на Сахел в Западна Африка.

" Трябва да продължим да работим, концентрирайки вниманието и силата си върху опасността от трафика на хора и тероризма в Сахел " , разгласи той от борда на италианския транспортен съд " Етна ", употребен в интервенцията на Европейски Съюз " София " за битка с контрабандата на хора в Средиземно море.

" Поради тази причина част от нашите сили в Ирак ще бъдат ситуирани в Нигер през идните месеци - това е предлагането, което държавното управление ще направи в Народното събрание ", изяснява Джентилони.

Той не прецизира какъв брой хора ще бъдат изпратени в Нигерия, само че съгласно вестник Il Fatto Quotidiano, контингентът ще бъде " минимум 470 " като част от ангажимент, стихотворец пред френския президент Еманюел Макрон.

Макрон хвърля старания в поддръжка на силите обединени в Западна Африка, известни като " Г-5 Сахел ", които включват армиите на Мали, Мавритания, Нигерия, Буркина Фасо и Чад , основани са през октомври, с цел да се оправят с ислямистките бойци в района.

Италианският парламент се чака да бъде публично разхлабен до края на тази година преди изборите през март. Но той ще продължи да се среща за административна активност и може да утвърди настояването на Джентилони за прекачване на военните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР