Италианският премиер Луиджи Ди Майо е на посещение в Киев.

...
Италианският премиер Луиджи Ди Майо е на посещение в Киев.
Коментари Харесай

Дипломатическа подкрепа: Джонсън, Дуда и външният министър на Италия посетиха Киев

Италианският министър председател Луиджи Ди Майо е на посещаване в Киев. От вторник насам това е третата аудиенция на високо ниво в Украйна, която през вчерашния ден означи своя Ден на независимостта. Националният празник на страната беше почетен и в редица европейски градове.

След нощ на детонации покрай Киев външният министър на Италия дойде в столицата за среща с украинския си сътрудник и президента Володимир Зеленски. През деня Луиджи Ди Майо посети и град Ирпин, който беше краткотрайно окупиран от Русия през март.

 
Тук градът е опустошен, подравнен със земята, а в Италия някои към момента отхвърлят обстоятелството, че съветските военни са пристигнали тук по заповед на Путин. Трябва да помогнем на хората, да ги поддържаме, да им предоставим помощ, с цел да се пазят от окупатора.
Луиджи Ди Майо, външен министър на Италия

Часове по-рано английският министър председател Борис Джонсън изненадващо се появи в Киев за Деня на независимостта на Украйна, а във вторник там беше и полският президент. Националният празник на Украйна беше маркиран в редица европейски градове. С осъществяване на националния химн на Украйна в италианската столица Рим стотици излязоха на шествие. В него се включиха посланиците на Германия, Полша и Украйна в Италия.

Междувременно в Париж Луксорският обелиск беше осветлен в цветовете на украинското знаме. 
По улиците на Берлин хората държаха табели с имената на едни от най-тежко потърпевшите от войната градове - Буча, Мариупол, Суми, Херсон и Чернигов. Тълпа от хора пред Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева скандира " Русия е терористична страна " и " спасете Азов ".

А в небето над Киев се появиха дронове, развяващи знамената на Украйна и на нейните въоръжени сили. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР