Италианският премиер Джузепе Конте заяви в неделя, че възнамерява да

...
Италианският премиер Джузепе Конте заяви в неделя, че възнамерява да
Коментари Харесай

Джузепе Конте ще представи новото си правителство най-късно до сряда

Италианският министър председател Джузепе Конте съобщи в неделя, че има намерение да показа новия си съдружен кабинет най-късно до сряда, съобщи Агенция Франс Прес.

" В началото на идната седмица - не в понеделник, а най-късно във вторник или сряда - би трябвало да успеем да приключим " договарянията сред антисистемното Движение „ 5 звезди “ (Д5З) и лявоцентристката Демократическа партия (ДП), сподели той.

След това се чака Конте и новите му министри да положат клетва в четвъртък, преди да се изправят пред вота на Народното събрание в петък, показва " Фокус ".

След обществените разногласия сред партиите, които до неотдавна бяха върли врагове, „ в този момент има добра работна атмосфера ", съобщи Конте пред Fatto Quotidiano посредством видеовръзка.

Д5З и Директива за птиците се договориха да образуват нова коалиция, с цел да се избегнат нови избори откакто Матео Салвини, началник на крайнодясната „ Лига “, постави завършек на държавната коалиция по-рано този месец.

По медиите вървят непрекъснати известия, че ръководителят на Д5З Луиджи Ди Майо е заплашил да анулира съглашението, в случай че не му бъде възложен вицепремиерски пост, само че Конте сподели в неделя, че е съсредоточен върху политиките, а не върху постовете.

Комикът Бепе Грило, създател на Д5З съобщи, че е " отпаднал " от говоренето кой какво получава вместо настояването на Д5З техният 20-точков проект да бъде спазен от Директива за птиците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР