Италианският премиер Джузепе Конте заяви днес, че ще настоява за

...
Италианският премиер Джузепе Конте заяви днес, че ще настоява за
Коментари Харесай

Конте: Италия подкрепя забраната за продажба на оръжие на Турция

Италианският министър председател Джузепе Конте съобщи през днешния ден, че ще упорства за възбрана на Европейски Съюз за продажба на оръжие в Турция, защото Анкара разшири офанзивата си против кюрдските сили в северна Сирия, заяви Агенция Франс Прес.

 © БГНЕС
Конте направи това изявление преди среща в Люксембург в понеделник на Комитета по външни работи на Европейския съюз по въпроса - и ден откакто Франция и Германия се причислиха към листата на страните, спиращи доставките на оръжие за Турция.

В декларация на италианското държавното управление се споделя, че Рим работи от събота за мораториум върху износа на оръжие в Турция „ допустимо най-скоро “.

" Италия ще предизвиква тази самодейност във всички многостранни конгреси и ще работи за битка с турските военни дейности в североизточната част на Сирия с всеки инструмент, позволен от интернационалното право. ", се споделя в изказването на службата на Конте.

" Италианското държавно управление е уверено, че би трябвало да действаме с оптималната увереност, с цел да избегнем по-нататъшни премеждия на сирийския народ, изключително на кюрдите, и да противодействаме на дестабилизиращите дейности в района. ", се прибавя в изказването.

Италия е един от главните снабдители на оръжие в Турция.

Няколко европейски страни, в това число Финландия, Франция, Германия, Холандия и Норвегия, към този момент оповестиха прекъсване на доставките на оръжие за Турция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР