Италианският премиер Джузепе Конте заяви, че ще поиска от Европейската

...
Италианският премиер Джузепе Конте заяви, че ще поиска от Европейската
Коментари Харесай

Конте ще иска от ЕС специален статут за бедния италиански юг

Италианският министър председател Джузепе Конте съобщи, че ще изиска от Европейската комисия да даде на италианския по-беден юг специфичен статут. Целта е да се разработя изключителни ограничения за увеличение на заетостта и битка с проведената престъпност в района, написа Агенция Франс Прес.
" Трябва да се опитаме да накараме Европа да обезпечи специфичен статут за нашия юг, с цел да ни разреши да стартираме изключителни ограничения за развиване ", съобщи Конте във Facebook.
Днес той е в Брюксел, където ще се срещне с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.
През 2018 година над 1,8 милиона фамилии на юг са живеели в безспорна беднотия, сочат последните данни на Евростат. Недостигът на благоприятни условия за работа измежду младежите е инструмент в ръцете на мощни проведени незаконни групи.
„ Младежката безработица в Южна Италия надвишава 50%, липсват вложения, политики за развиване и тактики за нейното обновяване “, обявиха в изказване членовете на Европейския парламент от Движение 5 звезди. Те поддържаха апела на Конте за специфичен статут и обявиха също, че ще се борят с европейските политики за строги икономии, на фона на " емиграцията, бедността и безработицата " на юг.
Специален статут би дал на южните райони в страната преференциален и директен достъп до някои стратегии на Европейски Съюз. В момента там са регистрирани едни от най-високите числа за безработица измежду младежта в Европа.
Италианският министър председател Конте е в Брюксел с още две съществени цели. Първата, да промени Пакта за непоклатимост и напредък на Европейски Съюз, който  лимитира бюджетния недостиг в държавите-членки. Изискване, с което Италия към този момент имаше проблем. И втората, да промени Дъблинския правилник, съгласно който мигрантите се връщат в страната, в която първо са влезнали в Европа.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР