Италианският премиер Джузепе Конте в сряда обяви решенията на Австрия

...
Италианският премиер Джузепе Конте в сряда обяви решенията на Австрия
Коментари Харесай

Конте обиден заради дискриминационни решения спрямо Италия

Италианският министър председател Джузепе Конте в сряда разгласи решенията на Австрия и Гърция да не отворят границите си за Италия „ дискриминационни “ и „ изцяло неприемливи “, написа европейската редакция на Politico.
„ Има някои страни, които считат, че е уместно да одобряват ограничения против страни, които сега имат по-висока крива на заразяване “, сподели Конте на конференция и добави, че „ няма причина Австрия или Гърция да подхващат дискриминационни ограничения против Италия “, съобщи организация Фокус.
Италия през днешния ден отвори границите си за туризъм в границите на Европейски Съюз, само че множеството от съседите я изключват от двустранните съглашения за свободно придвижване, в това число Франция, Швейцария, Австрия, Словения, Хърватия и Гърция.
Конте сподели, че неговото държавно управление работи за попречване на „ дискриминационни решения против страната ни, които смятам за изцяло неприемливи “.
Той приказва и за проекта за възобновяване след ограничаващите ограничения в Европейски Съюз, разгласен от Брюксел предходната седмица, като сподели, че Италия „ бърза да създаде нашия план и да бъде подготвена “, откакто финансирането стане налично. Той добави, че страната му има предпочитание да форсира процеса и „ работи с Европа, с цел да се отделят по-значителни запаси “.
Премиерът очерта целите на Италия за възобновяване, в това число вложения в транспортна и цифрова инфраструктура, фискални промени и битка с укриването на налози.
Конте сподели също, че Италия ще изиска достъп до SURE - заемната скица на Комисията за подкрепяне на схеми за краткотрайна работа, от която чака да получи към 20 милиарда евро поддръжка - както и заеми от Европейската капиталова банка. Той остава нерешителен за Европейския механизъм за непоклатимост, като сподели, че ще направи оценка дружно с Народното събрание дали да има достъп до него, като добави, че „ подсещаме на всички, че е заем “ и като подобен, би трябвало да бъде погасен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР