Италианският премиер Джузепе Конте призова за реформа на правилата на

...
Италианският премиер Джузепе Конте призова за реформа на правилата на
Коментари Харесай

Джузепе Конте призовава ЕС за реформи в правилата за дефицит

Италианският министър председател Джузепе Конте прикани за промяна на разпоредбите на Европейския съюз, ограничаващи недостига до 3% от брутния вътрешен артикул, преди вота на Народното събрание на доверие в новото му държавно управление.


" Трябва да подобрим Пакта за непоклатимост и напредък и неговото използване, да опростим разпоредбите, да избегнем процикличните резултати и да подкрепим вложенията ", съобщи Конте пред Народното събрание по отношение на разпоредбите, които лимитират европейските държавни бюджети, в това число в мощно задлъжнялата Италия.

Пактът беше главният проблем сред Брюксел и предходното държавно управление в мощно задлъжняла Италия, която би трябвало да показа уравновесен бюджет на Брюксел през идващите седмици.

В противоположен случай Италия може да се сблъска с автоматизирано повишение на налога върху добавената стойност от 1 януари, което ще засегне най-тежко бедните фамилии и може да хвърли страната в криза.

Новият финансов министър на Конте Роберто Гуалтиери също не е почитател на пакта за непоклатимост, съгласно който членовете на Европейски Съюз би трябвало непрекъснато да понижават недостига и да се насочват към уравновесен бюджет в дълготраен проект.

Колосалният държавен дълг на Италия сега възлиза на повече от 2,3 милиарда евро или 132% от Брутният вътрешен продукт, което е най-високият % в еврозоната след Гърция.

Брюксел непрестанно приканва Рим да понижи недостига си, а оттова и дълга си. Напускащото популистко държавно управление постоянно се сблъсква с Европейската комисия, основно за обществените разноски.

Предишната коалиция в последна сметка се съгласи да понижи недостига до 2,04% от Брутният вътрешен продукт през 2019 година, вместо 2,4%, само че бюджетът за 2020 година още веднъж ще бъде проблематичен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР