Италианският премиер Джузепе Конте призова Европейския съюз да не допуска

...
Италианският премиер Джузепе Конте призова Европейския съюз да не допуска
Коментари Харесай

Конте: Европейският съюз рискува да изгуби основанието за съществуването си

Италианският министър председател Джузепе Конте прикани Европейския съюз да не позволява трагични неточности в битката против ковид, с цел да не изгуби основанието за съществуването си, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Конте съобщи това в изявление за италианския ежедневник " Соле 24 оре ", оповестено през днешния ден.

" Бездействието ще стовари върху децата ни непостижимото задължение на една опустошена стопанска система. Искаме ли да сме на висотата на това предизвикателство? Тогава дано изготвим проект за европейско възобновяване и реинвестиране, който ще подкрепи европейската стопанска система и ще й помогне да проработи още веднъж ", сподели италианският министър председател.

На съвещанието на Европейския съвет в четвъртък имаше " не просто противоречие, а същинско и искрено опълчване " с немския канцлер Ангела Меркел, " защото ние изживяваме една рецесия, която лишава живота на доста наши съграждани и провокира тежка икономическа криза. Аз съм представител на страна, която пострада доста и не мога да си разреша да извъртам. В Италия, и в други страни-членки на Европейски Съюз, сме принудени да вършим трагични избори. В Европа би трябвало да избегнем да вършим трагични избори. Ако Европа не покаже, че е на висотата на това невиждано предизвикателство, целият европейски план рискува да изгуби, в очите на личните ни жители, основанието си да съществува ".

На съвещанието на Европейския съвет Конте е декларирал пред другите водачи, че сега Европейският механизъм за непоклатимост не е подобаващ. Този механизъм " е инструмент, основан за оказване на помощ на държави-членки, които имат финансови усложнения, свързани с асиметрични шокове. Коронавирусът обаче основава съразмерен потрес " и се отразява отрицателно на нашите стопански и обществени системи по синхронен и изцяло непредвиден метод, посочи Джузепе Конте.

Според италианския водач става дума за " нещо напълно друго от рецесията през 2008 година Намираме се в сериозен миг от европейската история ", акцентира той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР