Италианският премиер Джузепе Конте призова Европейския съюз да не допуска

...
Италианският премиер Джузепе Конте призова Европейския съюз да не допуска
Коментари Харесай

ЕС рискува да изгуби основанието за съществуването си, предупреди италианският премиер Джузепе Конте

Италианският министър председател Джузепе Конте прикани Европейския съюз да не позволява трагични неточности в битката против ковид, с цел да не изгуби основанието за съществуването си, съобщи Франс прес. Конте съобщи това в изявление за италианския ежедневник "Соле 24 оре ", оповестено през днешния ден.

"Бездействието ще стовари върху децата ни непостижимото задължение на една опустошена стопанска система. Искаме ли да сме на висотата на това предизвикателство? Тогава дано изготвим проект за европейско възобновяване и реинвестиране, който ще подкрепи европейската стопанска система и ще й помогне да проработи още веднъж ", сподели италианският министър председател.

На съвещанието на Европейския съвет в четвъртък имаше "не просто противоречие, а същинско и искрено опълчване " с немския канцлер Ангела Меркел, "тъй като ние изживяваме една рецесия, която лишава живота на доста наши съграждани и провокира тежка икономическа криза. Аз съм представител на страна, която пострада доста и не мога да си разреша да извъртам. В Италия, и в други страни-членки на Европейски Съюз, сме принудени да вършим трагични избори. В Европа би трябвало да избегнем да вършим трагични избори. Ако Европа не покаже, че е на висотата на това невиждано предизвикателство, целият европейски план рискува да изгуби, в очите на личните ни жители, основанието си да съществува ".

На съвещанието на Европейския съвет Конте е декларирал пред другите водачи, че сега Европейският механизъм за непоклатимост не е подобаващ. Този механизъм "е инструмент, основан за оказване на помощ на държави-членки, които имат финансови усложнения, свързани с асиметрични шокове. Коронавирусът обаче основава съразмерен потрес " и се отразява отрицателно на нашите стопански и обществени системи по синхронен и изцяло непредвиден начин”, посочи Джузепе Конте.

Според италианския водач става дума за "нещо напълно друго от рецесията през 2008 година Намираме се в сериозен миг от европейската история ", акцентира той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР