Италианският премиер Джузепе Конте призова Европейския съюз да действа решително,

...
Италианският премиер Джузепе Конте призова Европейския съюз да действа решително,
Коментари Харесай

Италия против слаб компромис за възстановителния план на ЕС

Италианският министър председател Джузепе Конте прикани Европейския съюз да работи уверено, с цел да отговори единно на икономическата рецесия, породена от пандемията от новия ковид, съобщи Ройтерс.

"Няма да приемем слаб компромис " по проекта на Европейски Съюз за възобновяване на европейската стопанска система ", предизвести той нощес след среща в Лисабон с португалския си сътрудник Антониу Коща.

Конте посочи, че е необходим "силен, упорит политически отговор ".

Захариева и Луиджи Ди Майо: Само обединен Европейски Съюз може да излезе от рецесията

Новите прогнози, че европейската стопанска система ще записва внезапен спад, акцентират нуждата от бързо одобрение на оферти избавителен проект, дадоха да се разбере италианският и португалският министър председател, представени от Асошиейтед прес.

Според Коща "числата демонстрират образно какъв брой е незабавно да бъде подписана договорка ". "Не можем да пропуснем този късмет ", предизвести той на взаимна конференция с Конте.

Според най-новите прогнози на Европейската комисия, оповестени през вчерашния ден, стопанската система на блока като цяло ще се свие тази година с 8,3 %, а тази на Италия - с двуцифрено число. Европейска комисия предлага проект на стойност 750 милиарда евро за възобновяване на европейската стопанска система, отбелязва АП.

Ройтерс показва, че водачите на страните членки, които към момента не могат да се спогодят по проекта, ще обсъдят въпроса, както и идната бюджетна рамка на съюза, на среща в Брюксел на 17 и 18 юли.

Значителните разлики сред обособени страни се резервират. Т. нар. "пестелива четворка " (Нидерландия, Австрия, Дания и Швеция) упорства средствата по проекта да бъдат отпускани под формата на заеми, а не на безплатни помощи, които в последна сметка биха били изплащани от всички европейски данъкоплатци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР