Италианският премиер Джузепе Конте предупреди, че страната навлиза в най-рисковите

...
Италианският премиер Джузепе Конте предупреди, че страната навлиза в най-рисковите
Коментари Харесай

Италианският премиер предупреди, че страната навлиза в най-рисковите седмици

Италианският министър председател Джузепе Конте предизвести, че страната навлиза в " най-рисковите седмици " от вилнеещата зараза и прикани за съгласуван европейски отговор на пандемията на ковид, оповестиха международните организации.

" Необходима е европейска съгласуваност във връзка с здравните и икономическите ограничения ", съобщи Конте пред вестник „ Corriere della Sera “ преди плануваната в понеделник видеоконференция сред водачите на групата от G7.

" Време е за смели избори и Италия може да помогне доста, защото страната, която беше първата с зараза в Европа, е претърпяла следствията от необятното разпространяване на вируса ", сподели той.

Италия беше първата държава-членка на Европейски Съюз, която затвори учебните заведения и съвсем всички бизнеси, в опит да забавят световна пандемия, в която починаха към този момент 1809 души единствено в средиземноморската страна.

Страната към този момент е записала повече от 50% от броя на смъртните случаи от докладваните в Китай.

Конте сподели, че " не са нужни нови забрани " и прикани всички да останат у дома колкото е допустимо повече.

" Учените ни споделят, че към момента епидемията не е достигнала своя връх. Това са най-рисковите седмици и се нуждаем от оптимално доста защитни ограничения ", сподели Конте.

Италия е изправена пред две едновременни закани за здравната си система.

Болниците в по-богатата северна част на страната, където се оповестява за по-голямата част от смъртните случаи и инфекциите, нямат задоволително кревати и личен състав.

Но Конте се притеснява, че медицинските центрове в по-бедната южна част, които значително заобикалят заразяването, няма да могат да се оправят, в случай че бъдат наранени толкоз мощно.

" Вече не можем да си позволим поведенчески неточности ", сподели Конте.

" Хората, които напущат Милано през уикендите, с цел да прекарат време със фамилията си или по родните си места на юг, би трябвало безусловно да спрат ".

Вирусът " е най-важното ни предизвикателство през последните десетилетия ", добави още Конте.

Коронавирусът в Европа сега:

Италия остава най-засегнатата страна от COVID-19 сега, с над 20 000 дейни случая и 409 инфектирани на всеки 1 000 000. В Китай инфектираните са повече от 2 пъти по-малко - 9 898.

В Испания обстановката се утежнява със всеки минал ден като записаните случаи на ковид са съвсем 9 000 към този момент. Жертвите в южната страна са съвсем 300, а заболеваемостта е 188 инфектирани на всеки 1 милион души.

Германия е третата най-потърпевша страна в Европа все още по публични данни като в страната са регистрирани 6 200 случая на COVID-19, само че едвам 13 жертви.

Франция, която разгласи, че стопира да прави проби на своите жители остава с малко над 5 200 регистрирани случая на китайксия ковид и 127 жертви. 

В Швейцария и Норвегия ситуацията също е извънредно усложнена, а заболеваемостта е висока. В двете страни има надлежно 256 и 236 болни на всеки 1 милион души, което са втората и третата най-висока активност на заболеваемостта след Италия.

В Холандия, Белгия , Австрия и Швеция записаните инфектирани също надвишиха 1 000 души. 

В южната ни съседка Гърция случаите са над 330, а в България те са към този момент 52.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР