Италианският премиер Джузепе Конте отправи тържествени призив към Германия за

...
Италианският премиер Джузепе Конте отправи тържествени призив към Германия за
Коментари Харесай

Италианският премиер тържествено призова Германия за солидарност

Италианският министър председател Джузепе Конте насочи тържествени апел към Германия за усилване на европейската взаимност и превъзмогване на " цунамито ", провокирано от ковид.

" Ако сме един съюз, в този момент е моментът да го покажем ", сподели Конте в публикация, която ще бъде оповестена в четвъртък в немския седмичник " Ди Цайт ".

" Нуждаем се от тактика за икономическо възобновяване () Всички европейски страни би трябвало в този момент да дадат своя принос, без изключение ", акцентира министър председателят, чиято страна е една от основателките на блока.

Тази " взаимност " сред европейските страни " би трябвало да се показва в един общ проект, който да подсигурява, с бистрота и неотстъпчивост от страна на всички участници, че няма да се превърнем в един съюз, в който по-богатите да заплащат на по-бедните ", добави той.

Италия и Испания, две от най-засегнатите от пандемията страни в Европа и с нежни финанси, упорстват за сериозна финансова поддръжка от Европейски Съюз, с цел да се преодолеят здравните, икономическите и обществените последствия от рецесията.

И двете, с поддръжката на Франция, приканват за шерване на дълга в еврозоната под формата на " коронаоблигации ", които обаче северните страни, отпред с Германия и Нидерландия, отхвърлят.

" Трябва да разгледаме подобаващите принадлежности за една необикновена обстановка без предизвестия и налагане на несъгласие още първоначално ", споделя Конте. По думите му " задачата е всички дружно да излезем от тази рецесия допустимо най-бързо по-силни и по-единни ".

Конте съпоставя пандемията от новия ковид с " цунами, което сходно на една война, оставя икономиите в руини, а хората - с контузии ".

Италия е европейската страна с най-вече умряли от ковид, следвана от Испания и Франция.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1401)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР