Италианският премиер Джузепе Конте осъди "недопустимите думи" на турския президент

...
Италианският премиер Джузепе Конте осъди "недопустимите думи" на турския президент
Коментари Харесай

Италианският премиер определи като недопустими думите на турския президент Ердоган към френския президент Макрон

Италианският министър председател Джузепе Конте осъди "недопустимите думи " на турския президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва по адрес на френския му сътрудник Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на, заяви Българска телеграфна агенция.

"Думите на президента Ердоган по адрес на президента Макрон са неприемливи ", написа Конте в Туитър.

"Личните оскърбления не оказват помощ на позитивния дневен ред, който Европейски Съюз желае да продължи с Турция, а отдалечават постигането на решения. Пълна взаимност с президента Макрон ", добави италианският министър председател.

Турският президент укорява френския си сътрудник за изказването му, че Франция ще продължи да пази правото да се разгласяват карикатури на ислямския оракул Мохамед. Макрон даде обещание това на национална гала в памет на учителя Самюел Пати, който беше обезглавен от ислямист, откакто сподели такива карикатури в час.



Преди две седмици Ердоган към този момент беше разкритикувал като провокация изявления на Макрон за "ислямисткия фракционизъм " и за нуждата "да се структурира ислямът " във Франция.

Ердоган тогава предложи на Макрон "да се прегледа за умствени нарушавания " и повтори тази подигравка през последния уикенд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР