Италианският премиер Джорджия Мелони и нейните коалиционни съюзници си осигуриха

...
Италианският премиер Джорджия Мелони и нейните коалиционни съюзници си осигуриха
Коментари Харесай

Джорджа Мелони спечели властта и в Милано и в Рим

Италианският министър председател Джорджия Мелони и нейните съдружни съдружници си осигуриха безапелационни изборни победи в двата най-богати района на страната в понеделник, укрепвайки хватката на десницата върху властта на фона на възходящата незаинтересованост на гласоподавателите.

По-малко от пет месеца, откакто пристигна на власт на национално равнище, консервативният блок взе повече от 55% от гласовете в Ломбардия, където се намира финансовата столица Милано, и към 50% в Лацио, чийто център е Рим.

" Този резултат консолидира дясноцентристите и укрепва работата на държавното управление ", написа Мелони в " Туитър "

Това беше първият електорален тест за Мелони, откогато тя завоюва властта предишния септември и удостовери, че към момента се радва на мощен меден месец с гласоподавателите, подкрепят от слабата съпротива, която не съумя да показа обединен фронт в нито един район, написа Ройтерс.

Гръмката победа обаче беше отчасти помрачена от обстоятелството, че единствено 40% от хората гласоподаваха - най-ниската изборна интензивност, записана в миналото за Лацио и Ломбардия, които дружно съставляват малко над една четвърт от италианското население.

" Жалко е, че изборната интензивност беше доста, доста ниска. Трябва да се опитаме да възстановим връзката сред жителите и институциите ", сподели пред телевизия RAI Фабио Рампели от партията на Мелони " Италиански братя ".

Докато десните управляваха Ломбардия и преди локалните избори, в този момент те прибавиха и Лацио, изтръгвайки успеха от левоцентристите и към този момент ръководят 15 от 20-те района на Италия, както и централното държавно управление.

" Италиански братя " потвърдиха позицията си на най-популярната партия в страната, спечелвайки към 33% поддръжка в Лацио и 26% в Ломбардия.

 Регионални избори в Италия ще са самобитен тест за Мелони и обединението ѝ Регионални избори в Италия ще са самобитен тест за Мелони и обединението ѝ

Страховете в обединението, че поддръжката за двамата съществени сътрудници на Мелони може да се разпадне, се оказаха неоснователни. " Лигата " на Матео Салвини укрепи позицията си в сърцето на Ломбардия, до момента в който " Напред Италия " на Силвио Берлускони елементарно изпревари противниците центристи, които ухажваха нейните гласоподаватели.

Резултатът не предложи никаква разтуха на лявоцентристкия лагер, включващ Демократическата партия, Движението " Пет звезди " и по този начин наречения " Трети полюс ".

Лидерът на Демократическата партия Енрико Лета сподели, че резултатът би трябвало да е поука за сътрудниците му, че опозицията би трябвало да бъде ориентирана против държавното управление, а към вътрешни вражди.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР