Италианският премиер Джорджа Мелони не смята, че реформата на правилата

...
Италианският премиер Джорджа Мелони не смята, че реформата на правилата
Коментари Харесай

Мелони: Реформата на правилата за предоставяне на убежище в ЕС не е подходящо решение

Италианският министър председател Джорджа Мелони не счита, че промяната на разпоредбите за даване на леговище в Европейски Съюз е уместно решение за прекратяване на незаконната миграция към Европа, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция. Изявлението си тя направи на конференция в Рим, на която регистрира миналата година.

Страните членки на Европейски Съюз и Европейският парламент се споразумяха да реформират общата европейска система за даване на леговище преди края на годината след траяли дълго време диспути по тематиката.

Разпределението на мигрантите сред страните членки на Европейски Съюз ще бъде реорганизирано. Ако страни не желаят да одобряват бежанци, те ще би трябвало да дават поддръжка, да вземем за пример под формата на парични заплащания. Бе реализирано единодушие и за стандартизирани гранични процедури и процедури за настаняване на мигранти.

" Смятам, че новите правила са по-добри от предходните. Но това не е решение. Ние в никакъв случай няма да решим този проблем, в случай че мислим по какъв начин да се оправяме с мигрантите, откакто са пристигнали в Европа ", съобщи Мелони.

Разположението на Италия против Либия и Тунис, откъдето отпътуват доста противозаконни мигранти към Европейски Съюз, е причина на италианска територия да идват повече претенденти за леговище по отношение на други страни от Европейски Съюз.

Мелони за следващ път даде да се разбере, че съгласно нея преди всичко би трябвало да се попречи на хората да идват в Европа. Тя желае съглашения със страните на генезис на мигрантите, които да подсигуряват, че те няма да подхващат пътувания към Европа.

Решението на Италия да не ратифицира промяната на Европейския механизъм за непоклатимост (ЕМС), избавителен механизъм на Европейски Съюз за някои от страните членки, е опция да го създадем по-ефективен, още Мелони.

" ЕМС е инструмент, който съществува отдавна, и мисля, че реакцията на пазарите (на решението да не се ратифицира договорът за промяна - бел. аг.) отразява осъзнаването на обстоятелството, че той е стар ", сподели Мелони пред кореспонденти в Рим на конференция, в която направи равносметка на предходната година.

" Може би неуспехът на Италия да ратифицира ЕМС може да се трансформира във опция за трансформирането му в нещо по-ефективно ", добави тя, като повтори, че държавното управление отсрочва решението на Камарата на депутатите (долната камара на италианския парламент) по този въпрос.

Италия е единствената страна членка на Европейски Съюз, която не е утвърдила новия Европейски механизъм за непоклатимост.

Африка и заплахите, които крие изкуственият разсъдък, ще са две от основните тематики за Италия по време на тазгодишното ѝ председателство на Г-7, съобщи Мелони.

Италия пое ротационното председателство на Г-7, чиито членове са Съединени американски щати, Канада, Япония, Германия, Франция, Англия и Италия, при започване на този месец. Тя ще бъде хазаин на голям брой министерски срещи през годината, в това число среща на високо ниво през юни. Мелони обаче съобщи, че желае да организира специфична сесия преди юни, която да е с фокус върху изкуствения разсъдък.

" Изключително съм загрижена от въздействието (на изкуствения интелект) върху пазара на труда ", сподели тя през днешния ден на своя годишна конференция, на която направи равносметка на свършеното от нея през предходната година. " Днес сме изправени пред гражданска война, в която има заплаха (човешкият) разсъдък да бъде сменен ", добави Мелони.

Тя сподели, че поддръжката за развиването на Африка също ще бъде централна тематика на нейното председателство на Г-7 и добави, че е витално значимо да бъдат заздравени локалните стопански системи и стандарта на живот, с цел да бъдат разубедени евентуалните мигранти да не се насочат към Европа.

" Смятам, че това, което би трябвало да бъде направено в Африка, не е щедрост. Това, което би трябвало да бъде направено в Африка, е да бъде построено съдействие и съществени стратегически връзки като тези сред равнопоставени сътрудници, а не грабителски връзки. Това, което би трябвало да бъде направено в Африка, е да бъде предпазено правото да не би трябвало да емигрираш… и това се прави с вложения и със тактика ", сподели още Мелони.

Други въпроси, които евентуално ще преобладават италианското председателство, са продължаващата война в Украйна и спорът в Газа сред Израел и палестинската военна формация " Хамас ", отбелязва Ройтерс.

Джорджа Мелони вижда " непримирими разлики " сред своята крайнодясна партия " Италиански братя " и дясната немска партия " Алтернатива за Германия ", съобщи ДПА.

На въпрос дали би могла да си показа съюз с " Алтернатива за Германия " и френската крайнодясна партия " Национален общ брой " в Европа, тя означи, че е ясно, че има непреодолими различия с дясната немска партия, като се стартира от връзките с Русия.

През май ръководителят на немската работа за вътрешно разузнаване съобщи, че " Алтернатива за Германия " спомага за разпространяването на съветска агитация. Във Франция крайната десница в прочут смисъл се пробва да се дистанцира от съветския президент Владимир Путин, напомня ДПА.

Мелони също по този начин уточни, че нито " Алтернатива за Германия ", нито партията " Национален общ брой " на Марин Льо Пен членуват в групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Екологичен потенциал. Вместо това те са част от групата " Идентичност и народна власт ", която се счита като по-дясна от ЕКР.

" Не давам оценки, само че с някои от тях има повече или по-малко разлики. Аз работя с ЕКР ", сподели Мелони.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР