Италианският премиер Джорджа Мелони днес изрази пълната политическа и военна

...
Италианският премиер Джорджа Мелони днес изрази пълната политическа и военна
Коментари Харесай

Мелони и Зеленски разговаряха по телефона

Италианският министър председател Джорджа Мелони през днешния ден изрази цялостната политическа и военна поддръжка на Италия за Украйна по време на телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски, предадоха международните организации. Мелони също така е поканила Зеленски да посети Рим. 

Двамата водачи организираха телефонен диалог и в края на октомври, напомня АНСА.

В известие на канцеларията на италианския министър председател се споделя, че Мелони е възобновила в този момент в новия диалог цялостната поддръжка на нейното държавно управление за Киев в политическата, военната, икономическата и филантропичната сфера, във възобновяване на украинската енергийна инфраструктура и в бъдещото възобновяване на Украйна.

Мелони също по този начин е подчертала върху оптималния ангажимент на Италия за всяко потребно деяние за реализиране на обективен мир за украинския народ.

В Туитър пък Зеленски написа по отношение на телефонния диалог, че по време на него той е благодарил на Италия за продължаващата поддръжка за битката на Киев против съветската инвазия.

Зеленски добавя, че с Мелони са дискутирали проект за реализиране на мир и опциите за доставка от Италия на системи за противоракетна защита за Украйна.

Зеленски заяви още, че Мелони е дала обещание на Киев спомагателни 10 милиона евро помощи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР