Италианският парламент одобри през изтеклата нощ поправка в проектобюджета за

...
Италианският парламент одобри през изтеклата нощ поправка в проектобюджета за
Коментари Харесай

Италия легализира лекия канабис

Италианският парламент утвърди през изтеклата нощ корекция в проектобюджета за 2020 година. С нея се легализира производството и продажбата на лек канабис след месеци на неизясненост по този въпрос за селскостопанските производители и търговците на този артикул, съобщи Агенция Франс Прес.

Въпросната корекция планува този канабис да може свободно да се продава в магазините за тютюневи произведения и профилирани търговски обекти от 1 януари с едно само изискване - да не съдържа повече от 0,5 на 100 тетрахидроканабинол, прочут със съкращенията от британски THC. Това е главната дейна съставна част с психотропни резултати.

През май 2018 година министърът на вътрешните работи Матео Салвини, водач на партията от крайната десница " Лига ", бе оповестил кръстоносен поход против магазините, които продават лек канабис по силата на закон, гласуван две години по-рано. Салвини съобщи тогава, че ще затвори тези магазини.

През май тази година Касационният съд отсъди в негова изгода, заявявайки, че продажбата и самият лек канабис са противозаконни. Само че висшата правосъдна инстанция в Италия даде право на всеки осъждам, който се изправи пред съответни проблеми, да ревизира " наркотичния резултат " на субстанцията, открита от инкриминараната персона.

Освен тези пълномощия, дадени на съдиите, Касационният съд напомни, че Народното събрание може да се намесва в тази област, спазвайки конституционните правила.

Именно това и стана със снощното решение и работещите в този бранш си въздъхнаха с облекчение, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР