Италианският остров Капри отдавна е ваканционно скривалище за великите и

...
Италианският остров Капри отдавна е ваканционно скривалище за великите и
Коментари Харесай

Кметът на о-ов Капри: 2 милиона туристи годишно е твърде много

Италианският остров Капри от дълго време е ваканционно укритие за великите и известните – от римски императори до холивудски звезди. Очарователната туристическа дестинация обаче през днешния ден се бори с всеобщия туризъм, заяви кметът на острова за Telegraph, написа profit.bg.

Общо 2 милиона туристи посещават късчето земя в морето през годината, съгласно кмета Джовани Де Мартино, като множеството от тях идват или за еднодневни екскурзии от места, като Неапол или Соренто, или като спирка на круиз или пакетна обиколка. Този приток на гости води до пренаселване на територията на целия остров, което пък прави по-трудно това да се разхожите и да усетите хубостта му. " Има заплаха Капри да избухне - не можеш да поставиш литър и половина вода в еднолитрова бутилка ", споделя Де Мартино пред Telegraph. " Ние приветстваме туристите, само че 2 милиона годишно е прекалено много. "



Фериботите и корабите би трябвало да изчакват минимум 10 минути сред всеки курс, преди да смъкват пасажерите, с цел да се избегне. Те обаче постоянно подценяват тази наредба, изсипвайки огромен брой гости в пиковите часове, споделя Де Мартино. В някои случаи на острова слизат до 800 туристи единствено за осем минути, прибавя той, което води до по-дълги опашки за рейсове, таксита и достъп до въжената железопътна линия.

" Пристигащите кораби са прекомерно натоварени и това основава напрежение и неспокойствие, както за локалните поданици, по този начин и за туристите ", споделя Де Мартино. " Помолихме фериботните компании да разредят курсовете си, само че до момента те не са взели поради нашите терзания “, добавя кметът. Ето за какво Де Мартино сега си комуникира с сътрудници от Неапол, Чинкуе Тере и Венеция - италианските дестинации, които също са изправени пред проблеми с пренаселеността от туризма, с цел да обсъдят по какъв начин най-добре да се оправят със обстановката.

Едно от препоръчаните решения е да се насърчат туристите да прекарват най-малко една вечер на острова, вместо просто да стопират на еднодневна екскурзия, с цел да им се даде късмет да се срещнат и с други негови елементи, наместо да остават единствено в централната част на град Капри.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР