Италианският орган за защита на конкуренцията съобщи днес, че е

...
Италианският орган за защита на конкуренцията съобщи днес, че е
Коментари Харесай

Италия разследва Гугъл за доминиращо положение

Италианският орган за защита на конкуренцията заяви през днешния ден, че е почнал следствие за възможна корист с преобладаваща позиция на пазара против американския колос Гугъл и компанията майка Alphabet, съобщи AFP, представена от Българска телеграфна агенция.

Подозренията са, че е компанията е отказала да включи приложение, обвързвано с електрическите транспортни средства, с цел да облагодетелства Гугъл Maps. Според антитръстовия орган " Гугъл, посредством операционната си система Android, има господстващо състояние на пазара на операционни системи за интелигентни устройства (телефони, таблети) и е отказал да включи в приложението си Android Auto приложението Enel X Recharge, създадено от италианския енергиен колос Enel. То цели да даде на потребителите информация и услуги за презареждането на акумулатори на електрически коли.

От своя страна Android Auto разрешава на притежателите на смарт телефони с операционна система Android да употребяват " по елементарен и сигурен метод някои приложения, когато карат ", припомня органът.

" Изглежда в полза на Гугъл е да пази и укрепва приложението си Гугъл Maps, което предлага необятна гама от услуги на потребителите, измежду които има и информация за локализиране на местата за презареждане на електрическите коли ", уточни антимонополният регулатор.

Служители на антитръстовия орган дружно с инспектори от финансовата полиция през вчерашния ден направиха инспекции на офисите на Гугъл и Alphabet.

Процедурата би трябвало да продължи една година.

Още през април италианският орган за защита на конкуренцията заяви за започване на следствие против американския колос Amazon за възможна корист с преобладаваща позиция в онлайн търговията и логистиката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР