Италианският орган за регулиране на гражданска авиация (ЕНАК - ENAC)

...
Италианският орган за регулиране на гражданска авиация (ЕНАК - ENAC)
Коментари Харесай

Без багаж на борда, нареди италианският авиорегулатор

Италианският орган за контролиране на гражданска авиация (ЕНАК - ENAC) издаде по-строги правила за багаж вътре в самолетите. На процедура те изключват ръчния багаж, когато се пътува със самолети, излитащи от страната, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Пътниците би трябвало да вземат на борда единствено багаж, който да е задоволително дребен, с цел да се побере под седалката пред тях, заяви през днешния ден представител на регулатора.

" Поради здравословни аргументи потреблението на отделенията за багаж над седалките не е разрешено при никакви условия ", се добавя още в директивите на ЕНАК.

Преди време италианският регулатор към този момент бе оповестил, че на борда на самолетите не може да се взема огромен багаж, само че нямаше експлицитна възбрана за потребление отделенията над седалките, напомня ДПА.

Мотивът за рестриктивните мерки на ръчния багаж в самолетите е да се ускорят процедурите за качване и слизане, с цел да се сведе до най-малко рискът от предаване на вируси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР