Италианският орган за комуникации (Agcom) обяви, че е наложил глоба

...
Италианският орган за комуникации (Agcom) обяви, че е наложил глоба
Коментари Харесай

Италия глоби Meta за реклама на хазарт

Италианският орган за връзки (Agcom) разгласи, че е наложил санкция от 5,8 млн. евро на групата Meta за нарушение на възбраната за лъчение на реклами на хазарт, съобщи Агенция Франс Прес.


" На съвещанието си на 20 декември Органът за контролиране на известията наложи на Meta Platforms Ireland Limited Ltd санкция в размер на 5 850 000 евро за нарушение на възбраната за лъчение на реклама на хазарт ", съобщи Agcom.

Agcom " откри съществуването на рекламно наличие или друга реклама, в това число непряка реклама, обвързвана с игри или залози с парични облаги, в 18 профила/акаунта (5 в Instagram и 13 във Facebook), както и 32 спонсорирани наличия ", добави той.

От 2018 година насам италианското законодателство не разрешава всяка форма на реклама, даже непряка, обвързвана с игри или залагания с парични облаги, както и с хазарт, изключително в медиите, на билбордове и цифрови платформи, в това число обществени мрежи.

В качеството си на притежател и хазаин Meta е била подведена под отговорност и глобена, изясни Agcom.

Американският колос в региона на обществените мрежи, за който Европа е основен пазар, към този момент е бил глобяван няколко пъти, по-специално за нарушение на Европейския правилник за отбрана на данните и за това, че не е обработвал данни, свързани с малолетни лица.

Неотдавна Agcom санкции Youtube и Twitch по същите аргументи като Meta. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР