Италианският национален отбор по футбол претърпя едно от най-големите разочарования

...
Италианският национален отбор по футбол претърпя едно от най-големите разочарования
Коментари Харесай

Втори шанс за Италия: Може да се озове в Катар по служебен път

Италианският народен тим по футбол претърпя едно от най-големите разочарования в историята си, откакто не съумя да се класира за второ следващо Световно състезание. Както е известно, предходната седмица „ адзурите “ бяха попарени посред Палермо от Северна Македония с гол в добавеното време в плейофен дуел за класиране в Катар.

Сега обаче се появява някакъв късмет отборът на Роберто Манчини въпреки всичко да може да играе на Мондиала тази година. „ Mediaset “ твърди, че Италия може да получи опция да отиде в Катар на мястото на Иран, който към този момент се класира.

На последната подготовка на иранците - против Ливан, е било неразрешено на 2000 дами със закупени билети да влязат на стадиона. В ислямската република е процедура дамите да не бъдат допускани да гледат футбол, за което ФИФА отдавна предизвестява локалната футболна федерация.

Сега на Апенините се надяват международната футболна централа да накаже иранците с изваждане от Мондиала. Италия пък може да заеме освободеното място като най-високопоставен тим в ранглистата, който към този момент не се е класирал. Европейските първенци са на шесто място, а всички пет отбора пред тях към този момент имат резервирано място за Катар - Англия, Аржентина, Франция, Бразилия и Белгия.

Italia ripescata ai Mondiali? Ecco perché è impossibile. Quasi...
— SportMediaset.it (@sportmediaset)
Както е известно, от 40 години насам Иран не разрешава на дамите да участват на футболни мачове. Според религиозните управници дамите би трябвало да бъдат защитени от мъжката атмосфера на стадиона и от това да гледат мъже в къси спортни екипи. От ФИФА подредиха на Иран през месец септември 2019 година да обезпечи достъп на дамите до стадионите без никакви ограничавания. Директивата на международната футболна централа пристигна след гибелта на млада жена, която се самозапали от боязън да не бъде пратена в пандиза за това, че е участвала скрито на футболен мач. През 2018 година тя беше задържана, откакто се е пробвала да влезе на футболна среща, преоблечена като момче.

ФИФА упражнява напън от години върху Иран да отвори стадионите си за дами, само че Техеран позволяваше само прецизно стеснен брой на дами на стадионите до 2019 година.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР