Италианският народ и италианската икономика са в капана на безсмислените

...
Италианският народ и италианската икономика са в капана на безсмислените
Коментари Харесай

Захарова: Италианската икономика в капана на безсмислените политически решения на Вашингтон и Брюксел

" Италианският народ и италианската стопанска система са в клопката на безсмислените политически решения на Вашингтон и Брюксел ", написа в телеграм представителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова.

Ето и цялостния текст:

Италианският министър на околната среда Роберто Чинголани показа проекта си за понижаване на зависимостта на италианската стопанска система от съветските въглеводороди. Ясно е, че този проект е натрапен на Рим от Брюксел (който на собствен ред работи по разпореждане на Вашингтон), само че в последна сметка италианският народ е този, който ще пострада.

И по този начин: Намаляване на отоплението в частните домове до 18-19 градуса с понижаване на режима на отопление с един или два часа. Намалено улично осветяване и вероятно затваряне на заведения за хранене и питейни заведения през нощта. Пандемията се завръща. Само че в този момент политиците са тези, които го вършат. Но обстановката е доста по-лоша. Инфлацията доближи спешните нива от 80-те години на предишния век, потребителската кошница нарастна с 10 % и продължава да се повишава.

Към това би трябвало да се прибави и загубата на доходи от естествените полети до Русия, както и всевъзможни спънки пред големия брой руснаци, които посещават Италия. Дори няма да стартирам да приказвам за всички тези " зелени преходи " и други въглеводородни шарлантанства.

А бизнесът, на който се крепи всичко в Италия, дали някой въобще го е попитал?

Ема Марчегалия, която беше началник на съдружие на италиански предприемачи и огромен бизнесмен, се оплаква, че в този момент обстановката е такава, че американските предприемачи заплащат седем пъти по-малко за електрическа енергия от италианските. И това е по този начин, макар че основателите на глобите се намират оттатък океана. Всъщност глобите се трансфораха в инструмент на нелоялна конкуренция за италианските производители.

Бизнесът в Италия се унищожава от задграничните " братя ", тъй като всеки ще би трябвало да оцелее самичък в световната рецесия.

Италианският народ и италианската стопанска система са в клопката на безсмислените политически решения на Вашингтон и Брюксел.

Сякаш на народа на Републиката се споделя: умният човек няма да върви нагоре, умният човек ще заобиколи планината. Изглежда, че това е вярното решение. Но какво ще стане, в случай че Апенините са дълги 1200 км.

Изглежда, че Рим е тласкан освен към безсмислени дейности, само че и към икономическо самоубийство, с цел да се осъществя безумието на евроатлантическите наказания.

А когато работливият италиански бизнес се срине, той ще бъде изкупен на ниска цена от янките. Както постоянно е било. Не разчитайте и на китайски вложители - след обидите, нанесени от Запада, Пекин няма да заплаща непознати сметки.

Сега един риторичен въпрос: Ако през днешния ден всеки е подготвен да направи всичко, даже на инат на личното си битие, за какво в продължение на 8 години не оказа помощ за решаването на рецесията в Европа нито с думи, нито с каузи? Отговор: Защото архитектите на настоящето безумство са същите като преди 8 години.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР