Италианският моден дизайнер Роберто Кавали е починал на 83 години. Дизайнерът

...
Италианският моден дизайнер Роберто Кавали е починал на 83 години. Дизайнерът
Коментари Харесай

Отиде си Роберто Кавали

Италианският фешън дизайнер Роберто Кавали е умрял на 83 години. Дизайнерът е умрял в родния си дом си във Флоренция след дълго боледуване.

Неговото увлечение към ярките скотски претекстове и изкусните му творения го трансформира в любим на интернационалния всемирски живот в продължение на десетилетия.

Дизайнерът е умрял в дома си във Флоренция след дълго боледуване.



Кавали е роден на 15-ти ноември 1940 година във Флоренция. Той е прочут със основаването на едни от най-дръзките и комплицирани тоалети в стилната промишленост. Името му се свързва с „ пясъчните “ дънки, които се трансфораха в стандарт за производителите на деним.

Роберто Кавали е част от артистично семейство. Дядо му Джузепе Роси е бил един от членовете на италианското артистично движение Макиайоли и неговата работа може да се види в галерията „ Уфици “, а майка му е била известна със своите шивашки умения.

Като студент в институт по изкуствата, Роберто Кавали основава серия от флорални принтове, употребявайки техника за плетка и реформаторски способи за щемпел върху кожа.

Постепенно дизайнерът стартира да прави солидни пачуърк модели от разнообразни материали. С тази си работа, Кавали притегля вниманието на Pierre Cardin и Hermes. На 32-годишна възраст дебютира първата си линия за прет-а-порте в Париж.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР