Италианският министър-председател Джузепе Конте обяви днес, че подава оставка, както

...
Италианският министър-председател Джузепе Конте обяви днес, че подава оставка, както
Коментари Харесай

Италианският премиер Джузепе Конте подава оставка


Италианският министър-председател Джузепе Конте разгласи през днешния ден, че подава оставка, както и края на популисткото държавно управление, като упрекна ръководителя на партия Лига Матео Салвини в безконтролно разтрошаване на ръководещата коалиция, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В тирада пред Сената Конте разкритикува вътрешния министър за това, че е " преследвал личните си ползи и тези на партията си ", в опит да се възползва от резултатите в допитвания, които му дават премного болшинство, след рекордно положителното показване на изборите за Европейски парламент, където Лигата получи 34 %.

" Вотът на жителите е същността на демокрацията, само че да желаеме от тях да гласоподават всяка година е безконтролно ", сподели Конте. " Страната незабавно се нуждае от ограничения за поощряване на икономическия напредък и вложенията ".

" Прекъсвам тук този опит за ръководство. Възнамерявам да завърша това предаване по институционно координиран метод. Ще се видя с президента на републиката, с цел да му връча оставката си ", съобщи Конте.

" Уважаеми господин вътрешен министър, чух, че желаете " цялостни пълномощия " и призовавате последователите си да излязат на улицата, с цел да ви подкрепят; това отношение ме тревожи ", добави Конте. " Не се нуждаем от цялостни пълномощия, а от водачи, които имат почит към институциите ", сподели министър председателят.

Дошъл на власт след фашистки поход към Рим, диктаторът Бенито Мусолини получава през 1922 година " цялостни пълномощия " да ръководи както пожелае Италия, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР