Италианският министър-председател Джузепе Конте обяви 12-месечно извънредно положение в Генуа

...
Италианският министър-председател Джузепе Конте обяви 12-месечно извънредно положение в Генуа
Коментари Харесай

Италия обяви извънредно положение след срутването на моста в Генуа

Италианският министър-председател Джузепе Конте разгласи 12-месечно изключително състояние в Генуа след нещастието на моста „ Моранди “. При сриването починаха минимум 35 души, измежду които и три деца, само че броят на жертвите не е финален и непрекъснато пораства.

" Проведохме среща на кабинета, в която взехме решение да обявим 12-месечно изключително състояние, както и предоставихме първа сума от 5 млн. евро за фонда за изключителни обстановки ", съобщи Конте пред медиите по време на конференция.

 
 Gulliver/Getty Images

От случая насам цяла Италия е обхваната от яд и всички считат, че толкоз значим за инфраструктурата обект не може просто внезапно да се срине.

Мостът „ Моранди “ , издигнат през 60-те години на предишния век, е част от автомагистрала А10. Съоръжението играе значима роля за реализиране на транспортните връзки с Франция и с летището на Генуа. Трафикът в региона е натоварен. -->
 
 Guliver/Getty Images

Спасителите не губят вяра и не престават да търсят оживели под отломките.

Министърът на вътрешните работи Матео Салвини даде обещание, че ще проверява и ще разбере кой е виновен за сриването, тъй като " не е допустимо през 2018 година да можеш да работиш и да умреш при такива условия “.
 
 Gulliver/Getty Images

Вчера градските управляващи оповестиха двудневен печал . Знамената на административните здания ще останат спуснати и в четвъртък. " В израз на тъга, взаимност и поддръжка на всички поданици на Генуа за роднините на починалите вследствие на сриването на моста „ Моранди “, градската администрация афишира сряда, 15 август, и четвъртък, 16 август за дни на печал ", оповестиха от локалната администрация.

Междувременно по-рано през днешния ден италианското държавно управление съобщи, че желае да анулира контракта, даден на компанията, която ръководи автомагистралите на страната и да й наложи голяма санкция след сриването на моста край Генуа.

" Първото нещо, което би трябвало да се случи е, че ръководителите на Autostrade per l'Italia би трябвало да изоставен. И при съществуването на нарушавания, разгласявам, че сме почнали процеса за вероятно отдръпване на контракта им и санкция от 150 млн. евро ", заяви във Фейсбук министърът на превоза Данило Тонинели.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР