Италианският министър-председател Джузепе Конте обяви 12-месечно извънредно положение в Генуа

...
Италианският министър-председател Джузепе Конте обяви 12-месечно извънредно положение в Генуа
Коментари Харесай

Обявиха 12-месечно извънредно положение в Генуа

Италианският министър-председател Джузепе Конте разгласи 12-месечно изключително състояние в Генуа след сриването на моста, който умъртви най-малко 39 души, 3 от които деца, оповестява " Канал 3 ".

" Проведохме среща на кабинета, в която взехме решение да обявим 12-месечно изключително състояние, както и предоставихме първа сума от 5 милиона евро за фонда за изключителни обстановки ", съобщи Конте пред медиите по време на конференция.

Срутеният мост бе основна пътна артерия за 6-ия по величина град в Италия с население от съвсем 600 хиляди поданици. Днес бе решено и че мостът няма да бъде ремонтиран, а ще бъде сринат напълно, което още веднъж повдигна въпроса до каква степен в действителност е бил благонадежден.

От случая насам цяла Италия е обхваната от яд и всички считат, че толкоз значим за инфраструктурата обект не може просто внезапно да се срине. Но през вчерашния ден към 13.00 часа българско време мостът " Моранди се срути. Той е част от автомагистрала А10. Движението по моста " Моранди " постоянно е било доста натоварено. Той играе значима роля за реализиране на транспортните връзки с Франция и с летището на Генуа. Мостът е издигнат през `60-те години на предишния век и е ремонтиран неведнъж. 

И през днешния ден спасители претърсват останките за оживели, само че с всеки минал час вярата да намерят оживели понижава.

Министърът на вътрешните работи Матео Салвини сподели, че ще проверява и ще разбере кой е виновен за сриването, тъй като " не е допустимо през 2018 година да можеш да работиш и да умреш при такива условия ".

От през днешния ден стартира двудневният печал в Генуа.

" В израз на тъга, взаимност и поддръжка на всички поданици на Генуа за роднините на починалите вследствие на сриването на моста " Моранди ", градската администрация афишира сряда, 15 август, и четвъртък, 16 август за дни на печал “, оповестяват от локалната администрация.

Италианското държавно управление съобщи през днешния ден, че желае да анулира контракта, даден на компанията, която ръководи автомагистралите на страната и да ѝ наложи голяма санкция.

" Първото нещо, което би трябвало да се случи е, че ръководителите на Autostrade per l`Italia би трябвало да изоставен. И при съществуването на нарушавания, разгласявам, че сме почнали процеса за вероятно отдръпване на контракта им и санкция от 150 милиона евро ", сподели министърът на превоза Данило Тонинели във Facebook.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР