Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини поиска днес гаранции

...
Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини поиска днес гаранции
Коментари Харесай

Мигранти вдигнали бунт на спасил ги кораб

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини изиска през днешния ден гаранции преди да разреши на транспортен съд на италианската брегова защита, избавил 60 мигранти, да дебаркира в пристанище на територията на страната, съобщи Франс прес.

Някои от 67-те мигранти, които бяха трансферирани на борда на плавателния съд „ Дичоти “, са подозирани в протест против екипажа на избавилия ги край крайбрежията на Либия италиански транспортен съд „ Вос Таласа “ заради боязън да не бъдат върнати на либийска територия, показва организацията.

Криза в Средиземно море: никой не желае транспортен съд с мигранти

Мигранти се биха с локални поданици на о. Лесбос

Десетки мигранти изненадаха туристи на испански плаж

След получени закани,

екипажът на „ Вос Таласа “ е бил заставен да се затвори в контролната зала на кораба

и се свързал с разположения в Рим морски спомагателен център, с цел да бъде решена обстановката, оповестиха италиански медии.

Салвини съобщи през днешния ден пред публицисти, че за момента управляващите няма да позволен „ Дичоти “ до пристанище на италианска земя, изтъквайки аргумента, че възможните „ създатели на закани и експанзия няма да се озоват в хотел, а в пандиза “. Според публикувана от медии информация „ Дичоти “ все пак е дебаркирал в сицилианското пристанище Трапани през вчерашния ден рано следобяд.

Заемащият от 1 юни тази година поста на вътрешен министър, който също така е вицепремиер и водач на крайнодясната партия „ Лига “, реши преди към месец да

забрани достъпа до италианските пристанища на неправителствените организации, които оказват помощ на мигранти в Средиземно море

– позиция, която бележи новата твърда линия на Италия по въпроса с миграцията, напомня Франс прес.

„ Няма да разреша никакво дебаркиране преди да получа гаранции за италианците, че отклонилите транспортен съд чрез принуждение нарушители, които не са бежанци, ще прекарат известно време в пандиза и ще бъдат върнати вкъщи допустимо най-скоро “, сподели Салвини.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР