Италианският министър на външните работи Луиджи Ди Майо предложи създаването

...
Италианският министър на външните работи Луиджи Ди Майо предложи създаването
Коментари Харесай

Разследват италиански партии за връзки с Кремъл

Италианският министър на външните работи Луиджи Ди Майо предложи основаването на специфична комисия към новия парламент, която да проверява възможни връзки сред италиански политически партии и Русия.

" Що се отнася до италианските партии и техните връзки с избрани стопански, финансови и политически кръгове, близки до съветския президент Владимир Путин, няма сигурност, само че има доста сенки. Не желая да упреквам никого, а единствено да желая да се сътвори парламентарна анкетна комисия незабавно след началото на новия мандат, с цел да се откри дали някои партии са получавали пари от съветски финансови кръгове, да вземем за пример, или дали са имали специфични непрозрачни връзки с политически кръгове, свързани с Путин ", сподели той пред телевизия Rete 4.

" Това е значимо, тъй като от това зависи националната ни сигурност ", счита Ди Майо.

В края на юли Ди Майо съобщи, че рухването на държавното управление, ръководено от министър-председателя Марио Драги, е породено от партии, " които намигат на Владимир Путин ", визирайки Движение " Пет звезди " и Лига, които бяха част от ръководещата коалиция. Той прикани да се " внимава за съветското въздействие върху предизборната акция " преди изборите на 25 септември.

През 2019 година Италия стартира следствие на съмненията, че партията Лига, чийто водач е Матео Салвини, може да е получила финансиране от Русия. Джанлука Савоини, някогашен консултант на Салвини, е главната фигура в следствието на италианската прокуратура. Делото се основаваше основно на нелегално записан диалог сред публицисти и последвала разобличаваща обява в американско списание. Наскоро делото беше прекъснато заради липса на доказателства и хипотетично закононарушение, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР