Италианският министър на отбраната блокира нов указ на крайно десния

...
Италианският министър на отбраната блокира нов указ на крайно десния
Коментари Харесай

Напрежение между военното и вътрешното министерство в Италия заради мигранти

Италианският министър на защитата блокира нов декрет на извънредно десния министър на вътрешните работи Матео Салвини за възбрана на избавителния транспортен съд " Отворено оръжие " със 147 мигранти на борда да влезе в италианските териториални води.
По-рано този месец Салвини подписа декрет за възбрана влизането на „ Оpen Arms “ на испанската благотворителна организация Proactiva в италиански води, като съобщи, че това е належащо за запазване на публичния ред.
Proactiva обаче апелира в административен съд, който в сряда приключи постановлението.
Тогава Салвини подписа следващото разпореждане за блокиране на кораба, само че властта му е отслабнала, откакто предходната седмица отдръпна поддръжката си от съдружното държавно управление сред неговата извънредно дясна партия Лига и антиелитарното Движение 5 звезди (Д5З).
В четвъртък министърът на защитата Елисабета Трента, член на Д5З, която би трябвало да приложи декрета на Салвини, разгласи, че е решила да не го прави.
" Взех това решение по солидни правни аргументи, като се вслушах в съвестта си ", споделя Трента в изказване.
" Никога не би трябвало да забравяме, че зад полемиката през последните няколко дни има деца и младежи, които са претърпели принуждение и похищения от всевъзможен вид. Политиката в никакъв случай не би трябвало да губи от взор човечността. "
Хуманитарният избавителен транспортен съд Open Arms бе закотвен в четвъртък край италианския остров Лампедуза.
Мигрантите бяха избавени, до момента в който пътуваха с лодки в Средиземно море, този месец, откакто метеорологичните условия насърчиха повече хора да изоставен Либия.
И Италия, и Малта са отказали позволение на Open Arms да дебаркират и разтоварят бежанците.
Междувременно в четвъртък испанското държавно управление съобщи, че е готово да одобри част от мигрантите на Open Arms, при изискване че бъде реализирано съглашение за разпределение на мигрантите сред няколко европейски страни.
Ocean Viking, различен избавителен транспортен съд, опериран от SOS Mediterranee и Лекари без граници, който също търси пристанище, където да дебаркира с над 350 мигранти на борда, беше в четвъртък също край крайбрежията на Лампедуза и Малта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР