Италианският министър на икономиката Даниеле Франко заяви в събота, че

...
Италианският министър на икономиката Даниеле Франко заяви в събота, че
Коментари Харесай

Италия иска от Г20 сделка за глобален корпоративен данък

Италианският министър на стопанската система Даниеле Франко съобщи в събота, че се надява финансовата среща на Г-20 през юли в Италия да реализира съглашение за световно данъчно облагане на фирмите, съобщи " Ройтерс "

Той направи изказването, определяна като историческа договорка за 15% световен корпоративен налог.

" Вярваме, че ще намерим съглашение и на равнище Г-20, с цел да могат тези стълбове да се трансфорат в насочна точка за световно данъчно облагане ", сподели Франко. Той добави, че новите правила не са ориентирани единствено към компании в цифровия бранш, а към всички мултинационални бизнеси.
 Г7 контракти 15% световен корпоративен налог
Г7 контракти 15% световен корпоративен налог

Така ще бори нелоялни практики на фирмите за отбягване на налозите

Сделката, контрактувана от Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното кралство и Съединени американски щати, ще подсигурява, че мултинационалните компании заплащат повече налози там, където работят . Това се прави, с цел да се попречи на практиката на фирмите, които основават локални клонове в страни с ниски корпоративни данъчни ставки и по-късно да заявяват облагите си там или отваряне на клонове в т.на. " данъчни убежища ". Вероятно ще бъдат наранени софтуерните колоси, в това число Amazon, Фейсбук и Гугъл.

Преди Г7 специалистите обсъждаха ставка в размер сред 12 и 25 %.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР