Италианският лидер на крайната десница и вицепремиер Матео Салвини сравни

...
Италианският лидер на крайната десница и вицепремиер Матео Салвини сравни
Коментари Харесай

Италианският вътрешен министър Салвини сравнява африканските мигранти с роби

Италианският водач на крайната десница и вицепремиер Матео Салвини съпостави африканските мигранти с плебеи на европейска конференция в четвъртък, предизвиквайки гневната реакция на външния министър на Люксембург, който в изблик на неспокойствие го наруга, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Салвини, който оглавява партия " Лига ", поведе акция против миграцията, откогато съдружното държавно управление в Италия встъпи в служба през юни. Той приказва на закрита за публиката сесия на конференцията за миграцията и сигурността, чийто хазаин бе Австрия, ротационния ръководител на Европейски Съюз.

" Чух някой да споделя, че се нуждаем от миграцията, поради застаряването на популацията. Аз виждам нещата по напълно друг метод ", сподели Салвини по време на сесията.

" Гражданите ми заплащат, с цел да оказвам помощ на нашите младежи да стартират отново да имат деца, както беше преди няколко години, а не да изтръгвам най-добата африканска юноша, с цел да замести европейците, които към този момент нямат деца... Може би в Люксембург има такава потребност, само че в Италия имаме потребност да помогнем на нашите деца да имат деца, а не да имаме нови плебеи, които да заместят децата, каквито нямаме ", сподели италианският министър.

Жан Аселборн, люксембургският министър на външните работи и европейските въпроси, който е и министър по въпросите на имиграцията и бежанците, седеше на няколко места разстояние от Салвини и показваше очевидно неспокойствие, до момента в който Салвини говореше. Накрая Аселборн не устоя и го прекъсна с думите: " Хайде, хайде, хайде ", на френски, намеквайки, че прекалява.

" В Люксембург едно време пристигнаха доста италиански имигранти. Те пристигнаха като мигранти на работа в Люксембург, с цел да може вие в Италия да имате пари, с цел да плащате за вашите деца ", сподели той на френски, завършвайки с възклицанието: " По дяволите! "

Аселборн наподобява имаше поради десетилетията след Втората международна война, когато няколко европейски страни одобриха служащи мигранти, с цел да покрият търсенето на работна мощ по време на продължителния стопански взрив.

Конференцията, в която вземат участие европейски и африкански министри на вътрешните работи, както и чиновници на Европейски Съюз, завършва през днешния ден. Предвидено е Салвини да даде взаимна конференция с австрийския крайнодесен водач и вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР