Италианският лидер на крайната десница и вицепремиер Матео Салвини сравни

...
Италианският лидер на крайната десница и вицепремиер Матео Салвини сравни
Коментари Харесай

Матео Салвини сравни африканските мигранти с роби

Италианският водач на крайната десница и вицепремиер Матео Салвини съпостави африканските мигранти с плебеи на европейска конференция в четвъртък, предизвиквайки гневната реакция на външния министър на Люксембург, който в изблик на неспокойствие го наруга, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Салвини, който оглавява партия "Лига ", поведе акция против миграцията, откогато съдружното държавно управление в Италия встъпи в служба през юни. Той приказва на закрита за публиката сесия на конференцията за миграцията и сигурността, чийто хазаин бе Австрия, ротационния ръководител на Европейски Съюз. "Чух някой да споделя, че се нуждаем от миграцията, поради застаряването на популацията. Аз виждам нещата по напълно друг метод ", сподели Салвини по време на сесията. "Гражданите ми заплащат, с цел да оказвам помощ на нашите младежи да стартират отново да имат деца, както беше преди няколко години, а не да изтръгвам най-добата африканска юноша, с цел да замести европейците, които към този момент нямат деца. Може би в Люксембург има такава потребност, само че в Италия имаме потребност да помогнем на нашите деца да имат деца, а не да имаме нови плебеи, които да заместят децата, каквито нямаме ", сподели италианският министър.

Жан Аселборн, люксембургският министър на външните работи и европейските въпроси, който е и министър по въпросите на имиграцията и бежанците, седеше на няколко места разстояние от Салвини и показваше очевидно неспокойствие, до момента в който Салвини говореше. Накрая Аселборн не устоя и го прекъсна с думите: "Хайде, хайде, хайде ", на френски, намеквайки, че прекалява. "В Люксембург едно време пристигнаха доста италиански имигранти. Те пристигнаха като мигранти на работа в Люксембург, с цел да може вие в Италия да имате пари, с цел да плащате за вашите деца ", сподели той на френски, завършвайки с възклицанието: "По дяволите! ". Аселборн наподобява имаше поради десетилетията след Втората международна война, когато няколко европейски страни одобриха служащи мигранти, с цел да покрият търсенето на работна мощ по време на продължителния стопански взрив.

Конференцията, в която вземат участие европейски и африкански министри на вътрешните работи, както и чиновници на Европейски Съюз, завършва през днешния ден. Предвидено е Салвини да даде взаимна конференция с австрийския крайнодесен водач и вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР