Италианският Лацио се класира за четвъртфинлите на Лига Европа, отстранявайки

...
Италианският Лацио се класира за четвъртфинлите на Лига Европа, отстранявайки
Коментари Харесай

Динамо Киев се оказа малка хапка за римските „орли“ от Лацио

Италианският Лацио се класира за четвъртфинлите на Лига Европа, отстранявайки отбора на Динамо Киев. Римските „ орли “ не позволиха изненада при визитата си в Украйна и записаха триумф с 2:0, който бе изцяло задоволителен за отстраняването на киевчани.

Отборът на Лацио имаше потребност от наложителна победа или съществено голово тъждество (бел. ред. – по-голямо от 2:2), с цел да си подсигурява място на четвъртфиналите в шампионата. Първият мач в Рим завърши при резултат 2:2, което даваше известно преимущество на домакините от Динамо. Предвид залога в срещата, гостите от Италия започнаха много настоятелно и даже съумяха да упражнят териториален напън над своя съперник.

Възпитаниците на старши треньора Симоне Индзаги взеха самодейността още от първите минути, а офанзивите към вратата на Бойко следваха една след друга.

Гостите бяха без звездите си Сергей Милинкович-Савич, Мартин Касерес и Душан Баста, само че това не се отрази изключително на представянето им.

Още в 8-ата минута Чиро Имобиле имаше първата опция в мача, само че макар че преодоля вратаря на домакините, Тамаш Кадар се оказа последна бариера за топката преди тя да влезе в мрежата.

Натискът на гостите въпреки всичко даде резултат след 23 минути игра. След следващата офанзива към вратата на домакините и изпълнен корнер от страна на Луис Алберто, ветеранът в редиците на римския отбор Лукас Лейва засече топката с глава за 1:0.

Малко по-късно самият Луис Алберто не съумя да се възползва от груба неточност на Виктор Циганков и пропусна да направи 2:0 в интерес на гостите.

В края на първата част Чиро Имобиле на два пъти излиза на чиста позиция, само че шансът покри домакините.

През второто полувреме обстановката на терена не се промени изключително, като домакините мъчно намираха правилния път към вратата на Лацио. За всичките 90 минути, възпитаниците на треньора Александър Хацкевич по този начин и не съумяха да насочат прецизен удар в очертанията на вратата.

Точка на разногласието в дуела сред двата отбора постави централния защитник Стефан де Фрай. Вторият гол за Лацио пристигна след нова статична обстановка и центриране от корнер. След подаването, топката бе отклонена леко с глава от фубтолист на гостите и попадна на крайници на Де Фрай, който отблизо разстояние се разписа и реши всичко в срещата.

Така Лацио откри място в идната фаза на Лига Европа след общ резултат 4:2. От своя страна домакините разочароваха и позволиха една от редките си загуби като хазаин през сезона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР