Италианският консорциум възнамерява да строи завод за соларни панели, а

...
Италианският консорциум възнамерява да строи завод за соларни панели, а
Коментари Харесай

Италианци строят завод за соларни панели в България frognews.bg

Италианският консорциум има намерение да строи цех за слънчеви панели, а освен да ги слага. По думите на вложителя Кристиано Камазини гр. Ямбол е определен след дълго изследване, а повода е положителната връзка с локалните управляващи.

 

Инж. Пламен Комитов, който дава отговор за плана, посочи, че за фабриката към този момент е платен терен от 11 декара в индустриалната зона на Ямбол.

 

Производството ще бъде съвсем напълно роботизирано. Предвижда се първоначално да бъдат разкрити 50 работни места основно за инженери и IT експерти. За образованието на фрагменти ще се търси съдействие с ямболския факултет  " Техника и технологии " към Тракийския университет.

 

Очаква се да има изгоди за локалния бизнес и за жителите на региона, защото потреблението на фотоволтаични системи в региона се ускорява като наклонност.

 

По-дългосрочната концепция на компанията е да затвори индустриалния цикъл с построяването на фотоволтаичен парк. За задачата е декларирано капиталово желание за закупуване на 600 дка общински терени на някогашните казарми в местността " Червен хълм ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР