Италианският кардинал префект на Конгрегацията за католическо образование Джузепе Версалди

...
Италианският кардинал префект на Конгрегацията за католическо образование Джузепе Версалди
Коментари Харесай

Италиански кардинал: Господ не носи вина за коронавируса

Италианският кардинал префект на Конгрегацията за католическо обучение Джузепе Версалди предложи " имунизацията на любовта " за битка с " вируса на прегрешението ", от който произлизат всички несгоди на света, в това число пандемията от новия ковид, съобщи AFP.

" Всичкото зло, което за жал намираме в човешката история, затова и тази пандемия, никога не може да се приписва на Господ. Това, което наруши Божието създание, беше свободният избор на индивида да не се довери на Господ и да продължи по различен път. Това породи вируса на прегрешението в дървото на познанието ", написа Версалди във ватиканския вестник " Осерваторе романо ".

" Да се завърнем към по-тясно общение с Господ, не с цел да Го убеждаваме да ни помогне, а с цел да се убедим сами да се борим със злото и да получим имунизацията на любовта, която обгръща света ", заключи 76-годишният кардинал, съобщи Новини.бг. По калкулации на организацията новият ковид е взел близо 17 000 жертви по света, а от началото на епидемията са доказани над 386 000 случая на заразяване в 175 страни и територии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР