Италианският карабинер, който през лятото на 2018 година спаси 8

...
Италианският карабинер, който през лятото на 2018 година спаси 8
Коментари Харесай

Карабинерът, спасил 8 българчета, избяга за втори път от смъртта

Италианският карабинер, който през лятото на 2018 година избави 8 български възпитаници от Силистра от пожар, разразил се в Болоня, съумя още веднъж да изиграе гибелта.

Този път героят пострада тежко при втурване с парашут в първите дни на новата година. След рухването той бе признат в тежко положение в болница.

„ Животът на основния старшина от корпуса на карабинерите Масимо Пирас е вън от заплаха “, съобщи пред „ Телеград “ пресаташето на болничното заведение.

49-годишният военнослужещ, който италианските медии нарекоха „ Героя от автомагистрала 14 “, към момента е в реанимация. Лекуващите лекари обаче били оптимисти за скорошното му възобновяване.

Инцидентът с парашута станал в късния следобяд на 6 януари.

Пирас беше разгласен за воин по-миналата година след огнения пъкъл на околовръстния път на Болоня . Тогава цялостна до горе с газ пропан бутан цистерна се врязала в движещ се по-бавно от нея камион и почнал теч на елементарно запалителния материал.

След малко той лумнал, а не след дълго регионът бил разтресен от гърмеж.

Пламнал и движещият се зад цистерната рейс, а Пирас пръв се хвърлил вътре да избавя заклещените към 20 възпитаници. В последна сметка всички били извадени живи, а 8 от тях, както и карабинерът, получили изгаряния .

Чак на болничното легло Масимо схванал, че е рискувал живота си за 11-класници от Силистра, които били на стаж в локална компания.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР