Италианският хегемон Ювентус се спря на Ян Облак от Атлетико

...
Италианският хегемон Ювентус се спря на Ян Облак от Атлетико
Коментари Харесай

Ювентус намери заместник на Буфон

Италианският хегемон Ювентус се спря на Ян Облак от Атлетико Мадрид за заместител на най-хубавия вратар на планетата Джанлуиджи Буфон, написа AS.

Капитанът на "бианконерите " съвсем несъмнено ще приключи блестящата си кариера след международното състезание в Русия, защото след няколко месеца навършва 40 години. Това лято рекордьорът по трофеи на Ботуша притегли Войсчех Счесни за 12,2 милиона евро от Арсенал и полякът подписа контракт за четири сезона. Заради продължителността, се смяташе, че той ще е наследникът на Буфон, само че очевидно Юве ще се опита да направи атака за Облак.

Неговата освобождаваща уговорка е 100 млн. евро и в случай че торинци я платят, ще счупят трансферния връх за вратар съвсем двойно. В момента той се държи точно от Джиджи, за който през 2001 година "старата госпожа " брои на Парма 52 млн. евро. Облак има съглашение с Атлетико до 2021 година, а през предишния сезон изигра 30 мача в Ла Лига, в които позволи 21 гола. Интерес към стража на "дюшекчиите " демонстрира и ПСЖ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР