Италианският гранд Милан се изправя срещу Лудогорец в 1/16-финалите на

...
Италианският гранд Милан се изправя срещу Лудогорец в 1/16-финалите на
Коментари Харесай

Скандалната звезда на Милан изгря... в Бургас

Италианският гранд Милан се изправя против Лудогорец в 1/16-финалите на Лига Европа. Първата среща е на 15 февруари в Разград, а реваншът седмица по-късно в Милано.

" Росонерите " смениха собствеността си и направиха редица прехвърляния, само че най-голямата звезда на отбора е 18-годишният вратар Джанлуиджи Донарума, който дни след реванша в Италия против Лудогорец има рожден ден.

Донарума е определян за следващия голям пазач на Италия и правоприемник на Джиджи Буфон. И най-малко за този пост в Италия не се тормозят, макар неуспеха в международните квалификации.

Звездата на Донарума изгрява едвам на 16 години и то в България. В Бургас се организира Европейско състезание за юноши до 17 години, а година по-малкият Джанлуиджи прави същински възторг на вратата на Италия. И към този момент всички му предсказват блестящо бъдеще.

Всъщност упованията към него са високи и преди този момент. Донарума е в Милан от 14-годишен и всички чакат с боязън развиването му. След шампионата в Бургас Джиджи дебютира и за първия тим на " росонерите ". На 17 години и 6 месеца записва дебют в мъжкия народен тим на Италия. Светът и футболът са в ръцете му.

Заобичан е незабавно от всички. Дори именитият Буфон го показва за собствен правоприемник и споделя, че рамката на вратата на Италия ще бъде в сигурни ръце и след неговото пенсиониране.

Всичко обаче се трансформира един ден през лятото на 2017 година, когато мениджърът на Донарума - популярният  Мино Райола, афишира, че клиентът му няма да възобнови контракта си с Милан. А контрактът изтича през лятото на 2018. В Милан са в потрес, че може да изгубят огромната си звезда и то без пари.

Скандакът е голям, Милан вади Донарума от първия отбор, а всеки ден има отзив по медиите. Фенове на Италия пък хвърлят подправени пари по Донарума по време на дуела на отбора до 21 години против Дания.
 

Assuming that's 'money' being thrown at him now?! #ACMilan #ForzaMilan #Donnarumma pic.twitter.com/fYAKuuJtpE
— Milan Talk (@MilanTalk1) June 18, 2017
В последна сметка Джанлуиджи подписа нов контракт, който обаче включваше и привличане на брат му при " росонерите ". 27-годишният Антонио бе част от гръцкия Астерас преди да се причисли към Милан като част от договора на Джанлуиджи. Младият пазач получава контракт за 6 милиона евро на сезон, както и две клаузи за откупуване - едната при класиране в Шампионска лига през идващия сезон (70 млн) и друга (40 млн), която е при крах в битката за челните места.

Ситуацията с Донарума се успокоява няколко месеца, с цел да пристигна декември 2017 година. Към Донарума има интерес от ПСЖ, който разполага с милионите на шейховете. Според информации от няколко места Донарума и Мино Райола са поискали от Милан да скъса контракта, с цел да може играчът да потегли към Париж.

" Мино Райола към момента не е взел никакви пари от Донарума. Затова желае да го продаде. Най-голямата акула измежду футболните сътрудници е отсякъл пред шефовете на Милан, че новият контракт през 2017 година е подписан под напън. " Вие използвахте, че Донарума е в неприятно психическо положение и го принудихте да подпише. възползвахте се от мен и него " ", споделя журналистката от Скай Спортс Валентина Фас.

От Милан отвръщат, че постоянно са водили положителен и отворен разговор с младия вратар. Донарума също се включва в полемиката и дава отговор, че в никакъв случай не е казвал, че е бил подложен на напън при сключване на контракта си.

Много от почитателите считат, че в основата на всичко е Мино Райола и даже разпъват транспарант, който гласи: " Ако обичаш Милан, разкарай сътрудника си ".

Най-лошото идва в средата на декември. " Росонерите " се изправят против Верона в осминафинал за Купата на Италия. На трибуните има едвам 9000 души. Всички освиркват бурно Донарума поради слуховете за ПСЖ. А един транспарант го кара да избухне в сълзи.

" Психически тормоз ли са 6 милиона евро на сезон и контракт с брата паразит? Време е да си вървиш. Нашето самообладание свърши ", гласи написаното на трибуните.

Донарума плаче неутешимо, а Дженаро Гатузо и капитанът Леонардо Бонучи пробват да го успокоят.

Треньорът Гатузо е гневен на почитателите.

" Джиджо не заслужава такова отношение. Той плаче в съблекалнята и Бонучи го успокоява. Той е 18-годишно хлапе и беше покъртен. Донарума е най-хубавият вратар в света за своята възраст. Ще го пазя с всички сили. Джиджо не ми е казвал, че желае да напусне. Ако го направи, тогава към този момент е друго. Чувствам се извънредно поради отношението на почитателите, които изобразиха едно дете като страшилище. Той не заслужава това. Хубавото най-малко е, че имаше единствено 9000 души на стадиона. Представете си какво щеше да бъде, в случай че го обиждаха 50 хиляди ", разгласи гневният Гатузо.



След този мач нещата леко се поуспокоиха, само че Донарума сподели сериозен спад във формата, а почитателите не престават да не го желаят. На всичко от горната страна преди 10 дни младият вратар закопа отбора си с автогол против Удинезе.

По всичко наподобява, че до лятото Донарума ще бъде в Милан, ще брани вратата, а  публиката няма да го обича. Тогава обаче ще пристигна трансферният прозорец и никой не знае дали няма да има нова война. А тя сигурно ще значи разлъка сред Донарума и Милан.

Защото за своите 18 години Джанлуиджи се забърка в прекомерно доста кавги, а Мино Райола към момента е негов сътрудник.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР