Италианският гранд Милан може да бъде изваден от турнирите на

...
Италианският гранд Милан може да бъде изваден от турнирите на
Коментари Харесай

Милан е заплашен с изхвърляне от Европа

Италианският гранд Милан може да бъде изваден от шампионатите на УЕФА, откакто не съумя да покрие условията на футболната централа за Финансов феърплей. Преговорите сред двете страни за реализиране на съглашение са се провалили и в този момент клубът ще би трябвало да се яви на дисциплинарно чуване идващия месец, което ще дефинира ориста му. " Росонерите " приключиха на 6-ото място в Серия " А " и по този начин си завоюваха квота за присъединяване в Лига Европа, само че в този момент тя може да бъде отнета, като клубът може да получи и спомагателни санкции.

" Разследващата камара на УЕФА за финансов надзор взе решение да изпрати италианският клуб Милан да се яви на чуване пред Адвокатската камара поради нарушение на разпоредбите за Финансов феърплей и по-специално на условието за равновесие. След деликатно проучване на документите и обясненията предоставени от клуба, вземе решение, че няма по какъв начин да се реализира съглашение. Основният проблем е сързан с неяснотата към рефинансирането на взетия от клуба заем, който би трябвало да бъде изплатен до октомври ", оповестиха от УЕФА.

Сега Милан е застрашен да стане 17-ият клуб, който бива изваден от евротурнирите поради нарушение разпоредбите за Финансов феърплей. Подобна орис в последните години сполетя тимове като Галатасарай и Днипро, като украинците отнесоха наказване единствено няколко месеца откакто играха край в Лига Европа. Други клубоне, които пострадаха от новите правила на УЕФА са Цървена звезда, Панатинайкос, Сион, Партизан, ЧФР Клуж, Бурсаспор, ЦСКА (Москва) и Динамо (Москва).

Досега УЕФА рядко наказваше европейските грандове, които успяваха да реализират сделка с централата за разсрочване на задълженията си. Явно обаче от футболната централа имат съществени подозрения, че притежателят на Милан Йонхон Ли е кадърен да се оправи с финансите на клуба и изплащането на големия дълг към хедж фонда Елиът Мениджмънт. Двете страни до неотдавна водеха договаряния за разрочено заплащане, само че не съумяха да реализират компромис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР