Италианският футболист Марио Балотели атакува първия чернокож сенатор на страната,

...
Италианският футболист Марио Балотели атакува първия чернокож сенатор на страната,
Коментари Харесай

Балотели атакува първия чернокож, крайнодесен сенатор в Италия

Италианският футболист Марио Балотели нападна първия негър сенатор на страната, определен в неделя като претендент на крайнодясната и антиимигрантска партия „ Лигата “, съобщи Агенция Франс Прес.

Балотели, който е роден в Палермо от родители от Гана и е играл 33 пъти за националния тим на Италия, дълго време бе обект на расистки нападки.

Той взе на мушка в Инстаграм родения в Нигерия Тони Ивоби (60 г.), който бе определен в северния град Бреша, привличащ имигранти.

„ Аз ли съм кьорав или може би не са му споделили, че той още е черен. Позор “, написа Балотели във вторник. По-късно постът бе махнат.

Ивоби, както и водачът на „ Лигата “ Матео Салвини отдавна настояват, че незаконната имиграция е отговорна за растежа на расистките настроения в Италия.

Балотели разгласява фотография на Ивоби и Салвини, на която и двамата носят тениски с надпис „ Стоп на нашествието “. Те имат поради 690-те хиляди мигранти, пристигнали по море в Италия от Северна Африка от 2013 година

„ Не се интересувам от мнението на Балотели… Той е популярен футболист, само че се надявам да се придържа към това, в което е добър “, реагира Ивоби, който живее в Италия от 70-те години на XX век. Той е последовател на „ Лигата “ от над две десетилетия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР