Италианският дизайнер Sergio Rossi, който оформя света на обувната мода

...
Италианският дизайнер Sergio Rossi, който оформя света на обувната мода
Коментари Харесай

Световноизвестен дизайнер почина от COVID-19

Италианският дизайнер Sergio Rossi, който оформя света на обувната мода повече от 50 години, умря на 84-годишна възраст, оповестява немското издание WELT.de.

Според информацията, той е умрял на 2 април евентуално от COVID-19. Причината за гибелта на дизайнера, основал една от най-известните италиански марки обувки през 1968 година, към момента не е публично доказана.

Преди няколко дни е бил признат в болница в италианския град Чезена, което докара до спекулации за зараза с вируса, както оповестява списание WWD.

Рикардо Сакуто, основен изпълнителен шеф на марката Sergio Rossi, приказва пред списанието за живота и работата на дизайнера.

„ За мен беше огромно наслаждение да се срещна с него. Той беше нашият нравствен лидер и през днешния ден е повече от всеки път “, споделя Сакуто.



Творбите на Sergio Rossi - в това число най-известният модел: сандалът „ Opanca “ - му донесоха колаборации с Versace, Dolce & Gabbana и Azzedine Alaïa при основаването на лейбъла.

Ето за какво Sergio Rossi въодушеви генерации млади дизайнери на обувки да бъдат по-смели и екстравагантни в сектора, в това число сина си Gianvito Rossi. Той работи с бащата, до момента в който компанията не бе продадена през 1999 година на Gucci Group, която в този момент работи под името Kering.

Gianvito Rossi продължи фамилното завещание, като пусна своя лична едноименна марка през 2007 година.



Това сътвори третото потомство на фамилната империя, тъй като бащата на Sergio Rossi пък е бил обущар и е живял със фамилията си в добре известния обувен регион на Сан Мауро Пасколи, където фабриките на фамилия Rossi работят и до през днешния ден.

В своето изказване във връзка кончината на дизайнера, Сакуто похвали пред всички членове на бизнеса делата на Rossi, само че и творчеството и съпричастността, с които той разпознавал женските фешън потребности и ги превръщал в свои дизайни.

"Той обичаше дамите и умееше да улови женствеността на една дама по неповторим метод ", сподели Сакуто.

„ Никога не е било пресилено, постоянно вкусно. Обувките бяха носими - той в никакъв случай не беше удовлетворен, до момента в който не бяха съвършени.

Не бяха аксесоари за него. Веднъж ми сподели, че желае да сътвори съвършената форма с подметка за крайници на дамата ", довършва Сакуто.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР