Италианският бизнесмен Едоардо Миролио, който от години работи в България

...
Италианският бизнесмен Едоардо Миролио, който от години работи в България
Коментари Харесай

Едоардо Миролио купи модната марка "Дика"

Италианският предприемач Едоардо Миролио, който от години работи в България главно в текстилния и винарския отрасъл, заяви, че е новият притежател на българската фешън марка " Дика " (Dika).

Цитиран от " Капитал ", Миролио заяви, че възнамерява да отвори магазини във френските градове Сент Етиен, Монпелие, Гренобъл и Тулуза още тази година.

Миролио е купил машини на " Дика жанр ", както и марката DiKa, и е възобновил договорите за наем на магазините, в които до момента се продаваха облеклата. " Част от активите получих от гръцките притежатели, а друга – от банки кредитори. Има и е една трета част, която е ипотекирана и която не съм купил ", посочи за " Капитал " предприемачът без да показва цената на договорката.

За " Дика " ще продължи да работи екипът от български моделиери и дизайнери, основал и наложил марката. Дрехите обаче ще се създават в двете сръбски заводи – в Димитровград и Пирот, които Миролио купи през 2017 година за 3 млн. евро.

От отчета за активността на " Дика жанр " в Търговския указател се вижда, че сдружението, учредено през 1993 година и благосъстоятелност на Димитриос Кабурис и Михаил Илиадис, не работи от септември 2017 и регистрира загуба от над 1 млн. лева за годината при облага от 44 хиляди лв. през 2016 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР