Италианският бизнесмен Едоардо Миролио е новият собственик на българския моден

...
Италианският бизнесмен Едоардо Миролио е новият собственик на българския моден
Коментари Харесай

Едоардо Миролио е новият собственик на „Dika“

Италианският предприемач Едоардо Миролио е новият притежател на българския фешън бранд „Dika“. Това разгласи самият той на конференция, която се състоя в бизнес център „Интерпред“, София. Миролио възнамерява да разпространява марката отвън България като отвори магазини във френските градове Сент Етиен, Монпелие, Гренобъл и Тулуза в края на тази година. Също по този начин ще разшири активността и в страната с нови магазини в Бургас и Варна. В момента такива има в София, Пловдив, Велико Търново и Сливен.

Миролио взел решението да купи „Dika“ в края на 2017 година, когато предходният притежател приключи активността на компанията.

„Когато те разтрогнаха договорите със притежателите на площите, където се обитават магазините, ние ги взехме чартърен. Купихме няколко от активите на „DiKa“, както и тяхната комерсиална марка. Закупихме две заводи за дрехи в Сърбия – в Димитровград и в Пирот“, показа италианецът с български паспорт, който влага у нас от далечната 2002 година, когато стартира произвеждане на висококачествени виновност в село Еленово.

Бизнес начинанията му обаче от дълго време не се лимитират единствено във винопроизводството. Той е притежател и на седем текстилни заводи в Сливен, три в Ямбол и една в Свищов. Закупуването на „Dika“ е следващата огромна крачка за Миролио, който има вяра, че бъдещето пред марката е повече от ярко.
„Брандът има построени обичаи в класическата мода и отдаден на професионалния живот на елегентната жена. Искаме да запазим тази философия, тъй като имаме вяра, че всяка дама би трябвало да се усеща удобно в своето публично облекло“, добави италианецът на срещата си с публицистите.

Той се похвали с извънредно положителните финансови резултати, които е постигнала компанията „Е.Miroglio“ в последната година. „2017-а приключи с доход от 235 милиона лв., спрямо миналата година с доход от 232 милиона лв.. Печалбата е от съвсем 17 милиона лв., спрямо 2016 година, която беше с облага от 3 милиона лв.. Това демонстрира, че вървим в вярната посока“, добави италианският бизнесмен.

Водещият на събитието Башар Рахал пожела триумф в бъдещите инициативи на Миролио, а той даде обещание, че ще продължи да има вяра в капацитета на българската стопанска система и гения и трудолюбието на българите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР