Италианският бизнесмен Едоардо Миролио е новият собственик на българския моден

...
Италианският бизнесмен Едоардо Миролио е новият собственик на българския моден
Коментари Харесай

Едоардо Миролио е новият собственик на модния бранд Dika

Италианският предприемач Едоардо Миролио е новият притежател на българския фешън бранд " Dika ". Това разгласи самият той на конференция, която се състоя в бизнес център " Интерпред ", София. Миролио възнамерява да разпространява марката отвън България като отвори магазини във френските градове Сент Етиен, Монпелие, Гренобъл и Тулуза в края на тази година. Също по този начин ще разшири активността и в страната с нови магазини в Бургас и Варна. В момента такива има в София, Пловдив, Велико Търново и Сливен.

Миролио взел решението да купи " Dika " в края на 2017 година, когато предходният притежател приключи активността на компанията.

" Когато те разтрогнаха договорите със притежателите на площите, където се обитават магазините, ние ги взехме чартърен. Купихме няколко от активите на " DiKa ", както и тяхната комерсиална марка. Закупихме две заводи за дрехи в Сърбия - в Димитровград и в Пирот ", показа италианецът с български паспорт, който влага у нас от далечната 2002 година, когато стартира произвеждане на висококачествени виновност в село Еленово.

Бизнес начинанията му от дълго време не се лимитират единствено във винопроизводството. Той е притежател и на седем текстилни заводи в Сливен, три в Ямбол и една в Свищов. Закупуването на " Dika " е следващата огромна крачка за Миролио, който има вяра, че бъдещето пред марката е повече от ярко.

" Брандът има построени обичаи в класическата мода и отдаден на професионалния живот на елегентната жена. Искаме да запазим тази философия, защото  имаме вяра, че всяка дама би трябвало да се усеща удобно в своето публично облекло ", добави италианецът на срещата си с публицистите.

Бизнесменът се похвали с извънредно положителните финансови резултати, които е постигнала компанията " Е.Miroglio " в последната година. " 2017-а приключи с доход от 235 милиона лв., спрямо миналата година с доход от 232 милиона лв.. Печалбата е от съвсем 17 милиона лв., спрямо 2016 година, която беше с облага от 3 милиона лв.. Това демонстрира, че вървим в вярната посока ", добави италианският бизнесмен.

Той даде обещание, че ще продължи да има вяра в капацитета на българската стопанска система и гения и трудолюбието на българите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР